'Cruella'-regisseur heeft grootse plannen voor een sequel

En dat terwijl de film nog moet uitkomen in de Nederlandse bioscopen.

Jan-Peter Rook 2 juni 2021 15:08 in Algemeen
Hoewel Cruella het qua opbrengst in de States nog aflegt tegen A Quiet Place Part II, is het duidelijk dat de nieuwe film rondom de 101 Dalmatiërs-schurk wel een hoop liefhebbers heeft. Goed om te horen dus dat regisseur Craig Gillespie al enkele ideeën heeft voor een vervolg.

Regisseur Gillespie is van mening dat een sequel dieper moet ingaan op Cruella (Emma Stone) als personage. Tegenover Collider zei hij: "Voor m'n gevoel hebben we haar net ontmoet. Ik wil nu de volledige Cruella zien, compleet opgeladen. Ze heeft nu veel meer macht als modeontwerper en ik wil zien wat dat haar brengt. Ze moet oppassen dat ze zichzelf niet vernietigt van binnen."

Terugkeer?
Het is overigens de vraag of Gillespie weer de man achter de camera zal zijn bij een tweede deel. Hij heeft één voorwaarde: "Met deze groep mensen keer ik graag terug. Ik heb me zo vermaakt en Disney steunde ons geweldig. We konden er echt voor gaan zonder na te hoeven denken over de gevolgen."

Aangezien Cruella een oorsprongsverhaal is, moeten de gebeurtenissen uit de 101 Dalmatiërs-films nog plaatsvinden. Schijnbaar was de modieuze Cruella aanvankelijk geen hondenhater - in de film heeft ze zelf honden en lijkt ze er ook gek op te zijn - maar een post-credits scene hint uiteindelijk toch naar het het klassieke Disney-verhaal waarin ze honden probeert te veranderen in een bontjas.

Cruella is al beschikbaar op Disney+ en is vanaf 5 juni te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm