John Krasinski over levensgevaarlijke stunt in 'A Quiet Place II'

John Krasinski over levensgevaarlijke stunt in 'A Quiet Place II'

Emily Blunt ging tot het uiterste!

A Quiet Place II is een groot succes. Regisseur John Krasinski liet zich tijdens een recent interview uit over de openingsscene, waarin een levensgevaarlijke stunt zit!

Het gaat om een moment waarop Evelyn Abbott (hoofdrolspeelster Emily Blunt) in de auto zit met haar kinderen Regan (Millicent Simmonds) en Marcus (Noah Jupe) en in achteruit moet wegrijden om een botsing met een bus en een van de monsters uit de film te vermijden.

Echt
Krasinski laat nu weten dat Blunt zelf achter het stuur zat en dat er echt een bus met een snelheid van maar liefst 64km per uur op haar kwam afgestormd.

''Ik denk dat ik met die scene mijn huwelijk op het spel heb gezet!'' begint Krasinski, die met Blunt is getrouwd. ''Toen ik Emily uitlegde wat het plan was, keek ze me bedrukt aan en vroeg ze: 'Dit meen je toch niet serieus?'''.

Intens
Krasinski stelde voor om alles nog een goed samen te bestuurden en over te lopen, maar Blunt was er meteen klaar voor: ''Ze wilde het zelf doen en was meteen klaar om te filmen. Ze is geweldig!''

''De take die je in de film ziet is de eerste. Haar reacties zoals 'Jesus Christ' en 'Oh my God, oh my God' zaten ook niet in het script. Deze zijn echt, omdat ze geen idee had wat er zou kunnen gebeuren. Ze stond echt onder druk en was enorm gespannen maar deed het fantastisch''.

Veiligheid
Ook zegt Krasinski dat Simmonds en Jupe zich daadwerkelijk in de auto bevonden: ''We werkten niet met stunt doubles. Ik moest hun ouders dan ook kunnen beloven dat alles veilig zou verlopen. De studio en het hele stuntteam moesten ook hun zegen geven''.

''Voor extra veiligheid installeerden we speciale remmen in de bus, zodat deze heel snel tot stilstand kon gebracht worden. Gelukkig was dat niet nodig!''

NieuwsFilm

meest populair