Typer Perry gaat tóch door met Madea; kondigt twaalfde film voor Netflix aan

Typer Perry gaat tóch door met Madea; kondigt twaalfde film voor Netflix aan

Het twaalfde deel in de franchise zal exclusief op de streamingdienst verschijnen.

Tyler Perry neemt toch nog geen afscheid van zijn populaire personage Madea. Samen met Netflix heeft de acteur en filmmaker namelijk een twaalfde film in de franchise aangekondigd. Dat meldt The Hollywood Reporter.

De film, die de titel A Madea Homecoming draagt, zal - hoe kan het ook anders - worden opgenomen bij de Tyler Perry Studios in Atlanta.

Perry zal niet alleen de hoofdrol spelen in A Madea Homecoming, maar de film ook schrijven en regisseren. Het is de bedoeling dat de prent ergens in 2022 op de streamingdienst verschijnt.

Perry introduceerde zijn inmiddels iconische personage Madea in 1999. Dat was toen nog op het toneel, namelijk in de voorstelling I Can Do Bad All by Myself. Inmiddels is Madea te zien geweest in vele films en series. De franchise heeft tot op heden ruim een miljard dollar opgebracht in de Verenigde Staten alleen al.

Eerder leek Perry eigenlijk te willen stoppen met de rol. "Ik wil niet dezelfde leeftijd hebben als zij wanneer ik haar speel, dus het werd tijd om ermee te kappen en iets anders te gaan doen. Ik heb nog volop andere dingen die ik wil gaan doen", zei hij in 2019 namelijk tegen dezelfde site tijdens de première van A Madea Family Funeral.

NieuwsFilm

meest populair