Start de motoren! Ook 'Christine' van Stephen King krijgt reboot

Start de motoren! Ook 'Christine' van Stephen King krijgt reboot

De eerste verfilming is alweer bijna 40 jaar oud...

En de volgende roman van Stephen King is (opnieuw) aan de beurt. Een rapport van COMICBOOK onthult dat Sony Pictures en Blumhouse het klassieke verhaal Christine, over de bezeten '58 Plymouth Fury, nieuw leven willen inblazen.

En Bryan Fuller, de bedenker van de succesvolle en goed ontvangen serie Hannibal, is in beeld om zowel te schrijven als te regisseren.

De eerste verfilming stamt uit 1983 is een geliefde titel onder horrorfans, gemaakt door de legendarische John Carpenter met Keith Gordon in de hoofdrol.

Cultklassieker
Het verhaal draait (zoals bij velen bekend) om het kwaad in de vorm van een fel rood-witte Plymouth Fury uit 1958. Als de jonge Arnie Cunningham de auto koopt, raakt hij langzaam maar zeker bezeten door haar toorn en iedereen die tussen hen in probeert te komen, wacht een gruwelijk lot.

Christine zou het speelfilmdebuut van Fuller als regisseur markeren, nadat hij eerder voornamelijk voor televisie heeft gewerkt. Hij schreef één keer eerder een script gebaseerd op een boek van King, namelijk de TV-film Carrie uit 2002.

NieuwsFilm

meest populair