Algemeen

Start de motoren! Ook 'Christine' van Stephen King krijgt reboot

De eerste verfilming is alweer bijna 40 jaar oud...

door Arjen Rooseboom om 12:04 in Algemeen
En de volgende roman van Stephen King is (opnieuw) aan de beurt. Een rapport van COMICBOOK onthult dat Sony Pictures en Blumhouse het klassieke verhaal Christine, over de bezeten '58 Plymouth Fury, nieuw leven willen inblazen.

En Bryan Fuller, de bedenker van de succesvolle en goed ontvangen serie Hannibal, is in beeld om zowel te schrijven als te regisseren.

De eerste verfilming stamt uit 1983 is een geliefde titel onder horrorfans, gemaakt door de legendarische John Carpenter met Keith Gordon in de hoofdrol.

Cultklassieker
Het verhaal draait (zoals bij velen bekend) om het kwaad in de vorm van een fel rood-witte Plymouth Fury uit 1958. Als de jonge Arnie Cunningham de auto koopt, raakt hij langzaam maar zeker bezeten door haar toorn en iedereen die tussen hen in probeert te komen, wacht een gruwelijk lot.

Christine zou het speelfilmdebuut van Fuller als regisseur markeren, nadat hij eerder voornamelijk voor televisie heeft gewerkt. Hij schreef één keer eerder een script gebaseerd op een boek van King, namelijk de TV-film Carrie uit 2002.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

Met een oude Volvo 440 dit keer? S.v.p. niet weer dezelfde auto als voorheen. Bij een reboot horen nieuwe ideeën.

Chris23

Avatar

^... of een AMC Pacer, anders voelen de nog minder mooie auto`s zich niet included.

Master Of Films

Avatar

Graag met Brie Larson. Want dan kan je het "vrouwen kunnen veel beter inparkeren dan mannen" verhaal ook in verwerken.

donniebrasco

Avatar

Houdt het dan nooit op ... nu al 'n flop!

Headzz76

Avatar

Coool. Net één van die films waarvan ik juist NIET zat te wachten op een remake. Een echt sterke film is het namelijk al niet.
En wat donniebrasco al zegt: "Nu al een flop."

Goku32

Avatar

Het origineel is geweldig, en blijft echt een goeie film. Dit is wel een film waar ik een remake van wil zien. Ik zou ook heel graag APT pupil, en silver bullet zien

Fred jr

Avatar

Met Blumhouse eraan verbonden zie ik het wel zitten
De enigste studio die hiervoor in staat is, ik ben fan.

Spider-fan

Avatar

De Carpenter film is goed, maar niet absoluut top. Carpenter zei dat hij een beetje genoeg had van horror op dat moment (The Thing was net geflopt) en dat het hem niet echt lukte de film eng te maken. Toch vind ik met name de rol van Keith Gordon best goed - hoe hij verandert onder de invloed van Christine.
Een remake mag van mij op zich dus wel, al zijn Blumhouse films wel redelijk wisselvallig. Echt slecht vind ik ze nooit, maar er zitten wel zwakke tussen. Ik vond Fuller's Carrie met Angela Bettis en Patricia Clarkson wel vrij goed voor een tv film, dus als deze film een beetje behoorlijk budget krijgt kan het wat worden.
Al vraag ik me af of ze nog aan zo'n Plymouth kunnen komen, want die zijn schaars volgens mij. Je kunt er een andere auto voor nemen, maar dan is het niet meer echt Stephen King's Christine.

Overigens zou Carpenter eerst King's Firestarter maken na The Thing, maar de studio stopte dat na het floppen daarvan. En nu krijgen beiden tegelijk een remake.

Draven

Avatar

Het verhaal is prachtig om een leuke film te maken. De oude is inderdaad aan een update toe ondanks nog steeds leuk kijken. Het enige dat de regisseur niet hoeft te doen is het verneuken.

Blockbuster

Avatar

Carpenter maakte alleen maar goede films op een rij destijds: Halloween, The Fog, Escape From New York, The Thing, Christine, Starman, Big Trouble In Little China, Prince Of Darkness, They Live. Hopen dat ie op één of andere manier betrokken wordt bij de remake (cameo?).

Apt Pupil en Silver Bullet heb ik toevallig afgelopen week nog gezien met audiocommentaar.

Apt Pupil hoeft geen remake, Ian McKellen en Brad Renfro zijn perfect gecast in die film. Silver Bullet mag van mij wel. De special effects in het origineel zijn om te huilen, maar dat was het geval in alle Stephen King verfilmingen van Dino de Laurentiis (Firestarter nog het meest), ook vanwege de lage budgetten. Toch is Silver Bullet een guilty pleasure van mij: ademt zo'n typisch jaren 80 sfeertje (ook al speelt de film zich af eind jaren 70) en Gary Busey en Corey Haim zijn hierin ook perfect gecast.

Ik zag afgelopen weekend ook Children Of The Corn weer eens, is toch ook nog best een aardige King verfilming, alleen weer dat budget: knullige effecten. En Linda Hamilton voor de Terminator doorbraak is ook leuk.

Als ze dan toch nog meer willen remaken: van Maximum Overdrive valt nog wel wat leuks te maken, denk ik. Misschien Graveyard Shift ook nog wel. Van Cujo en Stand By Me moeten ze afblijven.

Spider-fan

Avatar

Blockbuster:

Carpenter doet nooit cameo's in de remakes van zijn films. Hij vind ze over het algemeen ook niet zo geweldig. Hij vond de remake van Assault dan nog de beste zoals ik het begreep, maar liever geeft hij geen commentaar op de remakes.
In zijn eigen films was hij soms even kort te zien (in The Fog in de kerk bijvoorbeeld), maar hij vindt zichzelf niet zo'n goede acteur. Hij presenteerde dan weer wel de afleveringen van Body Bags als een lijkschouwer.

Ik vind de effecten in de originele Firestarter juist heel goed overeind gebleven. Vooral omdat in veel gevallen er met echt vuur werd gewerkt en veel dingen gewoon echt in de fik werden gestoken. De Laurentiis wilde op een gegeven moment een historisch plantagehuis in de fik steken voor de film, maar daar werd toch een stokje voor gestoken.
Ik vind de meeste van de De Laurentiis King-films toch behoorlijk goed. Blumhouse steekt nou ook niet bepaald veel geld in zijn films, remakes van films als Black Christmas of The Craft (een soort vaag vervolg) zijn goedkoper gedaan dan wat De Laurentiis deed als je het mij vraagt (en hebben nauwelijks een behoorlijk verhaal/script).
Hopelijk steken ze meer geld in Christine.

NieuwsFilm

meest populair