Algemeen

'Jurassic World: Dominion' onthult nieuwe dinosaurus, geeft de T-Rex een oorsprong en is een spionagethriller a la James Bond

We hebben vandaag de eerste details over Jurassic World: Dominion voor je!

door Jim Pedd om 16:06 in Algemeen
De opnames van Jurassic World: Dominion werden vorig jaar afgerond. Maar het duurt nog wel even voordat de film in de bioscoop te zien is. In sommige bioscopen kan je nu al een preview zien, die vijf minuten duurt. Vandaag is er een nieuwe foto en meer.

Regisseur Colin Trevorrow ging in het kader daarvan in op de nieuwe film. Hij onthulde dat de aankomende film een "science thriller" wordt.

James Bond-achtig
"Ik weet zeker dat het geen geheim is dat we in het Verenigd Koninkrijk en British Columbia hebben opgenomen. We hebben ook in Malta opgenomen. Dat zijn in essentie onze locaties. Hoewel er ook nog een grote locatie is die ik nog niet wil onthullen," aldus Trevorrow.

"Maar je moet je voorstellen dat er welke omgeving, elke ecologische omgeving, fysieke omgeving die je je maar kan bedenken in zit. Het is namelijk echt een wereldwijd avontuur, met iets van Bourne en Bond in zich, en iets van een spionagefilm. Een spionagefilm, maar ook een science thriller met dinosaurussen."

Nieuwe dinosaurus
In het kader dat 'science thriller'-aspect heeft de film ook een nieuwe dinosaurus, de Oviraptor. Die heeft veren, de eerste in de franchise. "We hebben onze eerste gevederde dinosaurus, de Oviraptor. Mijn gevoel is dat dit een beetje een headline wordt voor mensen die geven om paleontologische accuratesse," vertelde de filmmaker.

"Er is er nog eentje die je op de foto ziet, die de Moros intrepidus heet. Die verscheen twee jaar geleden in je feed. Dat mensen een kleine, T-Rex achtige dinosaurus gevonden hadden. En die ontdekking konden we snel naar het witte doek brengen."Oorsprongsverhaal
De film vertelt ook een oorsprongsverhaal van de T-Rex. "Ook wilde ik visueel het verhaal vertellen van hoe de dinosaurussen gemaakt werden uit DNA dat in gefossiliseerd amber zit."

Daarom opent de film ook met een scène waarin een T-Rex vecht tegen een Gigantosaurus. "We weten nu dat de dinosaurus waar we van houden, de T-Rex, op brute wijze gedood is door de Gigantosaurus. En dat is deel van het verhaal dat we vertellen."

Vanaf 10 juni 2022 in de bioscoop.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Een uit de klauwen gewassen raptor

Robbepost

Avatar

Spionagethriller....... een T-rex met een gat in een krant zeker.

dondeestagb

Avatar

De velociraptor heeft feitelijk ook veren, en was in werkelijkheid de grote van een kip. Unagi!

Coola

Avatar

Zin in.

milo007

Avatar

Oh gee, ik kan het al raden, een paar bad guys willen achter het recept komen om dino's uit gefossiliseerd amber te halen.

en hoe komen al die nieuwe dino's zo snel tot stand. Is er een wetenschapper die na alle shit uit JW nog steeds gemuteerde dino's maakt, sliep ie onder een rots? Of skippen ze gwn evolutie?

ThysRomani

Avatar

Zit die vent nou hele scenes weg te geven?

Artificialis

Avatar

We weten nu dat de dinosaurus waar we van houden, de T-Rex, op brute wijze gedood is door de Gigantosaurus. En dat is deel van het verhaal dat we vertellen.

Waarom krijgen we deze informatie van te voren? Probeert Colin Trevorrow een JP3 scenario te voorkomen? Waarin 'fans' niet konden accepteren dat een T-Rex door de nieuwe Spinosaurus werd gedood?

Ereptile

Avatar

De Giganotosaurus. Dat is de dinosaurus die we bij die Moros zien? Interessant! Maar 2022.... damn nog 1 heel jaar!

Fluffer

Avatar

Met iets van James bond in zich , das echt niet nodig

Monojaxx

Avatar

Gigantosaurus? FilmTotaal, die heeft nooit bestaan!

NieuwsFilm

meest populair