'Loki' fikst de tijdreis-plotgaten van 'Avengers: Endgame'

'Loki' fikst de tijdreis-plotgaten van 'Avengers: Endgame'

Nou, dan is dat dus ook mooi opgelost!

Het gebruik van tijdreizen in Avengers: Endgame zorgde voor een aantal MCU-plotgaten en vragen die maar niet opgelost werden. Aflevering 1 van Loki lost dat vrij snel op.

In Endgame leerden we dat tijdreizen mogelijk is in het Marvel-universum. Maar de boel liep een beetje spaak. Gelukkig fikste de serie Loki dat op vrij eenvoudige wijze, middels de Time Keepers en de Time Variance Authority. Zij blijken de tijdlijn in de gaten te houden en te bewaken, waardoor ze direct verbonden zijn aan Endgame.

Meerdere plotgaten
Er zijn meerdere plotgaten die vallen in het tijdreizen. Zo bleek Steve Rogers terug te reizen in de tijd om de Infinity Stones terug te brengen, waarna hij besloot te blijven en trouwde met Peggy Carter. Hij werd rustig oud en gaf zijn schild als Old Cap aan Sam Wilson. Maar dat zou eigenlijk niet moeten kunnen.

De Ancient One legt namelijk eerder in de film uit dat het verwijderen van een Infinity Stone zorgt voor een nieuwe tijdlijn. Volgens de schrijvers deed Steve dat technisch gezien niet, waarna hij dus toch in het heden terecht kon komen. Maar Steve veranderde door daar te leven het verleden, wat op zichzelf zou moeten duiden op een nieuwe tijdlijn.

Zo zijn er wel meer zaken die mis lijken te lopen. Zo is de Gamora van 2014 nu te vinden in het heden. Thanos uit 2014 reist ook naar de toekomst en gaat dood. En de Avengers stelen de Tesseract uit de jaren zeventig en nemen ook wat Pym Particles mee. Loki wijst dat allemaal van de hand.

Makkelijk opgelost
Helemaal aan het begin van Loki leren we dus over de TVA, die buiten de ruimte en tijd blijkt te bestaan. Zij houden het verleden, heden en de toekomst in de gaten en bepalen wat moet gebeuren en wat niet. Zodoende zeggen ze gewoon dat alles wat in Endgame gebeurt 'gewoon' de bedoeling was.

En opgelost!

NieuwsFilm

meest populair