Algemeen

'Lord of the Rings'-fans helemaal verbijsterd door 'War of the Rohirrim'

Niemand had dit direct zien aankomen.

door Jim Pedd om 17:31 in Algemeen
Deze week kregen fans van The Lord of the Rings een mooie verrassing in de vorm van anime-film War of the Rohirrim. Die film wordt ontwikkeld door de studio achter de films van Peter Jackson, met Philippa Boyens - scenarist van de films - als creatief consultant.

Centraal in The Lord of the Rings: The War of Rohirrim staat het verhaal van een vroegere koning van Rohan, Helm Hammerhand en de pogingen die hij ondernam om zijn volk te beschermen. De film kijkt ook naar Helm's Deep en zo kan het publiek daar nog wat leuke dingen over leren.

Fans zijn dolblij
Fans van The Lord of the Rings hadden dit nieuws natuurlijk niet zomaar zien aankomen. Gezien de ontvangst van de eerste zes films en de manier waarop de franchise de komende jaren uitgebreid wordt, was dit geen gigantische verrassing (meer materiaal is immers meer geld), maar toch.

Deze exacte aankondiging had vrijwel niemand zien aankomen. En precies dat maakt fans enorm enthousiast zoals ze laten weten op sociale media. We doen een greep uit de vele reacties op Twitter:Intussen werkt Amazon Prime Video overigens aan een televisieserie in de franchise, waar men een budget van maar liefst 500 miljoen dollar voor opzij heeft gezet. Die serie duikt in de eerste oorlog die tegen Sauron is gevoerd.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gyros regime

Avatar

Ik begrijp niet zo goed waar die blijdschap vandaan komt.. had liever een echte film willen zien.. nu komen ze met animatie..

Gigan72

Avatar

Als maar handgetekende animatie wordt geen CGi animatie.

Goku32

Avatar

Regime, wat is er mis met animatie

horizon

Avatar

Totaal geen interesse in.

Gaan ze een prachtige boeken reeks uitmelken

scifi maniac

Avatar

Anime kan best tof zijn. Kijk maar eens naar Record of Lodos war. Daar mogen ze onderhand wel eens een live action van maken

Chris23

Avatar

Castlevania is ook best ok.

Thiver

Avatar

Jim Pedd "Intussen werkt Amazon Prime Video overigens aan een televisieserie in de franchise, waar men een budget van maar liefst 500 miljoen dollar voor opzij heeft gezet."

Werd dat niet laatst ontkend?

Jeroenevertp

Avatar

Het was eerst een Miljard, Nu opeens $500M.

kokosnoot

Avatar

Tof! Echte film was nog 100 keer toffer natuurlijk Smiley face

Mav Damian

Avatar

Gigan72 "Als maar handgetekende animatie wordt geen CGi animatie"
CGI animatie kan ook mooi zijn.

milo007

Avatar

Wrm anime. Konden ze niet beter gaan voor een oud Europese stijl zoals oude sprookjesboeken.

Lurking metafan

Avatar

Wordt met anime hier niet gewoon animatiefilm bedoeld?

We hebben al een Lord of the Rings animatiefilm, die uit de jaren '70 Smiley face

Ben benieuwd, ook wat voor animatiestijl gebruikt gaat worden: er is een groot verschil tussen Spiderman: Into the Spider-verse's, Castlevania's, Ghibli's, Berserk's en Last Exile's animatiestijl, en dat zijn nog maar 'n paar van de vele opties.

KeesjeNL

Avatar

Iedereen heeft het over animatie, waar ik een beetje bang voor ben;

Wordt 2 uur naar Helms Deep kijken niet een beetje saai? Het is maar één locatie, hé?

centr1no

Avatar

Filmtotaal "wordt ontwikkeld door de studio achter de films van Peter Jackson"
Zeg gewoon New Line en Warner Animation, want Peter Jackson heeft helemaal niets met dit project te maken.
Had in plaats van een meter aan Tweets gewoon informatie gegeven die overal te vinden is.

Er zijn nogal wat uiteenlopende meningen over wat wel of niet anime genoemd mag worden en voorlopig is het nog maar de vraag welke stijl en middelen het producerende Sola Entertainment toe past. Die studio heeft namelijk ervaring met vele stijlen, maar hun meeste werk is een combinatie van een specifieke authentieke stijl en cgi die meestal goed uit pakt.
Sola Entertainment zit zowel in Tokyo als in Los Angeles, produceren daardoor voornamelijk westerse 'anime' en is o.a. bekend van de recente anime Tower of God en The God of High School in opdracht van Crunchyroll maar ook van de animatiefilms van Starship Troopers (Invasion en Traitor of Mars) en films als Appleseed Alpha en Halo Legends.
Deze War of the Rohirrim wordt geregisseerd door Kenji Kamiyama die voor Sola ook gewerkt heeft aan recente projecten als Ultraman, Ghost in the Shell: SAC_2045 en het aankomende Blade Runner: Black Lotus. Een zeer ervaren regisseur die echter nooit opvallend werk heeft afgeleverd.

Voor een setting als Middle Earth vind ik het erg vreemd dat ze kiezen voor een anime stijl en een studio die voornamelijk films levert met een hoog cgi gehalte.
Als ik de stills van hun Blade Runner anime bekijk vind ik de moderne anime stijl ook al niet passen.
Anime is in de VS wel enorm aan populariteit aan het winnen maar dat garandeert natuurlijk niets.

NieuwsFilm

meest populair