Featured

'Lord of the Rings: The War of the Rohirrim': Dit moet je weten

Dit weten we al over de anime-film die in de Lord of the Rings franchise gemaakt wordt.

door Jim Pedd om 08:32 in Featured
Fans van Lord of the Rings zullen blij zijn. De komende tijd kunnen ze heel wat nieuwe content verwachten in de franchise van J.R.R. Tolkien. Niet alleen werkt Amazon aan een live-action serie in de franchise die duikt in de Tweede Era, ook krijgen we een anime-film genaamd The War of the Rohirrim.

Vandaag vertellen we je alles wat je over het verhaal van de anime moet weten. En dat zijn nog wel wat behoorlijk toffe zaken.

Wie zijn de Rohirrim?
Laten we eerst even kijken naar de titel. Wie zijn de Rohirrim nou eigenlijk? Dat zijn de paardrijders en krijgers van Rohan, het koninkrijk dat een belangrijke rol speelt in het winnen van diverse veldslagen.

De bewoners van Rohan stammen af van de noordmannen uit Rhovanion, een groep mensen die geen kant kozen in de veldslagen tegen Morgoth. Hoewel ze neutraal waren, werd die band getest in het jaar 2510 van de Derde Era (voor de context: het boek The Fellowship of the Ring begint in 3001).

Gondor werd toen aangevallen door de Oosterlingen (mensen die in de geschiedenis werkten met Morgoth en Sauron), beter bekend als de Balchoth. En hoewel de mensen uit het noorden geen doelwit waren, concludeerde koning Eorl the Young dat de val van Gondor slecht voor alle mensen in Midden-Aarde zou zijn. In ruil voor hun hulp, kregen de Rhovanion een groot stuk land genaamd Calenardhon, dat bekend zou komen te staan als het koninkrijk Rohan.

Tweehonderd jaar later
De War of the Rohirrim speelt zich 200 jaar later af tijdens de heerschappij van Helm Hammerhand. Hij is de achtste opvolger van Eorl the Young, die tot 2759 heerser van Rohan was. De oorlog die hij moest voeren was behoorlijk traumatisch voor Rohan.

Voordat we in de oorlog duiken, is het nog belangrijk om te weten dat Rohan een tijdje daarvoor te maken kreeg met de Dunlendings. Dat was een groep stammen die een beetje leek op wat de noordmannen van Rhovanion ooit zelf waren, maar zij zwierven traditioneel rond un Dunland. Langzaam trokken ze echter richting het zuiden, naar Calenardhon. Toen de Rohirrim dat land kregen, smeten ze de hen van het land af, waar de Dunlendings gedurende dik twee eeuwen een wrok door koesterden ten aanzien van de Rohirrim.

De oorlog begon echter anders dan alleen een eeuwenoude wrok. Een van de heren van Rohan, Freca, had koninklijke ambities. Hij wilde dat zijn zoon Wulf zou trouwen met de dochter van Helm Hammerhand, die daar niet mee akkoord ging. Daarop bedreigde Freca zijn koning, die hem daarvoor liet executeren. Wulf nam wraak en besloot dat te doen door de Dunlendings te gebruiken en hun haat in te zetten.

De oorlog van de Rohirrim
Onder het commando van Wulf wisten de Dunlendings grote delen van Rohan voor zichzelf te claimen. Helm Hammerhand en zijn mensen werden terug gedrongen richting de Hornburg waar ze een groot deel van een jaar verbleven.

Tegelijk was Gondor aan het strijden tegen Sauron (nu begrijp je de verwijten wellicht van Théoden). Uiteindelijk wist Helm staande te blijven, al overleed Hammerhand in deze lange winter. Het tij keerde pas toen zijn neefje Fréaláf Hildeson de nieuwe koning van Rohan werd en het lang genoeg volhield om samen met Gondor de slag te slaan en Wulf te verjagen.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair