'Jurassic World: Dominion' doet dit volledig anders dan de vorige films

'Jurassic World: Dominion' doet dit volledig anders dan de vorige films

En wanneer speelt de film zich eigenlijk af?

Jurassic World: Dominion wordt in een aantal opzichten helemaal anders dan de vorige twee delen in de franchise en eigenlijk ook de rest van de franchise. Voor het eerst hebben we namelijk niet te maken met een eiland, maar duiken we de volledige film in het vaste land.

Jurassic World: Dominion zal ook een belangrijk element uit de vorige twee films achterwege laten, namelijk de hybride dinosaurussen. Dat zegt regisseur Colin Trevorrow over de aankomende film.

Geen hybrides
Trevorrow legde daar het volgende over uit: "Voor mijn gevoel hebben we het gewoon wel gehad nu. We hadden hybrides in de vorige twee films en in Camp Cretaceous. Ik weet het niet, het voelde niet passend bij dit deel. Deze film is meer een science thriller dan de anderen en ik wilde mij daarom echt richten op de dinosaurussen die echt bestaan hebben."

Echte dinosaurussen zijn volgens hem een stuk toffer dan de hybrides, al speelt men daarmee volgens Trevorrow wel in op de behoefte van de jeugd van tegenwoordig.

Tot slot onthulde hij ook wanneer de film zich afspeelt: [i]"Voor mijn gevoel zit alles zo'n beetje in het heden. Dus Big Rock was een jaar na Fallen Kingdom in 2019, toen het uitkwam. En de T-Rex zit pas net in het Sierra Nevada-bos waarin ze allemaal ontsnapte. Het is echt gigantisch, een heel deel van de staat. En daar heeft ze geleefd en ze proberen haar al die tijd al te vangen. Dus dit is ongeveer vier jaar later, als de film uitkomt in 2022.

NieuwsFilm

meest populair