Algemeen

Kritiek op 'Aquaman and The Lost Kingdom'-actrice Amber Heard laait weer op

Mensen vinden het nog steeds niks dat ze terugkeert in Aquaman 2.

door Jim Pedd om 16:33 in Algemeen
Er is eindelijk officieel een titel voor de tweede film rond DC-held Aquaman: Aquaman and the Lost Kingdom. In de film keert ook actrice Amber Heard terug en daar is niet iedereen even blij mee.

Toen regisseur James Wan de titel mocht onthullen, werd daar door heel wat mensen behoorlijk enthousiast op gereageerd. Maar niet iedereen is blij met de terugkeer van bijvoorbeeld Amber Heard in de film.

Weer nieuwe kritiek
De afgelopen tijd was er heel wat te doen rond de rol van Heard in de film. Dat heeft alles te maken met haar vechtscheiding met Johnny Depp. Het duo is verwikkeld geraakt in een nare rechtszaak waarin de beschuldigingen over en weer vliegen.

En ook nu laten mensen weer van zich horen rond Amber Heard. Zo schrijft iemand: "wij zijn fans, maar we zullen nooit een misbruiker steunen!" Een ander noemt het gekscherend 'Aquaman and the Lost Audience.

We doen een greep uit de vele behoorlijk cynische reacties op de rol van Amber Heard in de film:28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

LoekiLoeki

Avatar

Natuurlijk zit niemand erop te wachten. Ze meten met 2 maten.

GreenHornet

Avatar

Amber heeft niks verkeerd gedaan. Depp gedraagd zich als een mietje.

Master Of Films

Avatar

Verbaasd mij niks als deze Twitterende mensen (die al niks te doen hebben) wel Sjakie Snyder Justice League hebben gezien.
Notabene Amber is zelfs terug gevraagd voor de nieuwe opnames en ADR.

Spider-fan

Avatar

Ik vind het zo dom dat je iets niet gaat kijken omdat de makers of acteurs schijnbaar iets fout gedaan hebben. En dan ook nog anderen die het wel leuk vinden gaat proberen over te halen dat niet te doen. Wat heeft hun privé-leven met de films te maken.
Als je bedenkt hoeveel mensen aan een film werken, er zullen altijd mensen tussen zijn die in hun privé-leven iets verkeerds gedaan hebben of nog doen. Dan kun je geen enkele film meer kijken, hier valt het alleen op omdat het met de filmsterren zelf te maken heeft.

Dat ze haar commentaar uit zet, snap ik. Zij is iemand die foto's plaatst voor fans die dat leuk vinden en dan om steeds maar over haar huwelijk te horen, wat ze waarschijnlijk allang achter zich wil laten. Ik vind het nog knap dat ze doorgaat, veel andere beroemdheden die in opspraak zijn deleten hun accounts volledig.
Joss Whedon heeft zijn account trouwens nog steeds staan, hoewel hij in het verleden die wel eens gedelete heeft. Hij post alleen niks nieuws meer. Zijn laatste posts gingen over (in mijn ogen) zijn beste en mijn meest favoriete werk van hem, Buffy.

Overlord

Avatar

+1 Spider-fan, niets meer aan toe te voegen

Gigan72

Avatar

Nu zeuren ze maar straks zitten ze gewoon in de bios

Pronk47

Avatar

"wij zijn fans, maar we zullen nooit een misbruiker steunen!"dus je mag wel je vrouw slaan of heeft hij ďat nu weer niet gedaan?

Steve-O

Avatar

Ik begrijp niet waarom ze nog steeds werk krijgt. Ze is helemaal geen goede actrice.

Spider-fan

Avatar

Steve-O:

Dwayne Johnson is geen acteur, maar een spierbundel. Het gaat niet om goed acteren in Hollywoodfilms (althans niet in blockbusters/amusementsfilms), het gaat om uiterlijk/uitstraling.

RogueWon

Avatar

@Spider-fan: wat vind je van Kevin Spacey en zijn rollen in bestaande films/series? Ik vind het eerlijk ezegd lastig om American Beauty of House of Cards op te zetten wetende dat hij dingen heeft gedaan die niet door de scheef kunnen, privéleven of niet.

Spider-fan

Avatar

Van Kevin Spacey is toch nog niks bewezen voor zover ik weet?

In principe kan ik de twee dingen scheiden. Iemand die slechte dingen heeft gedaan, kan nog steeds kunst of amusement maken dat de moeite waard is. Mensen kunnen meerdere kanten hebben. Zo iemand als Depp is niet alleen maar slecht en agressief, hij heeft ook leuke kanten.
Of bijvoobeeld iemand als Polanski heeft een erg mooi oeuvre, ook al is hij een keer de fout in gegaan met een verkrachting.

En ik kan nog steeds naar Buffy kijken, al is het jammer dat de cast grotendeels zegt dat Whedon een problematische en soms harde man was om mee te werken.
Kunst of amusement wat iemand maakt, staat los van hoe die persoon verder is. Het is één kant van die persoon, zijn/haar creatieve kant.

Master Of Films

Avatar

@RogueWon
Heb jij ook moeite met films die geproduceerd zijn door Harvey Weinstein?

Spider-fan "Als je bedenkt hoeveel mensen aan een film werken"
Dit. Door zo'n "boycot" straf je de rest ook. Maar hebben deze werkende mensen iets te maken gehad met Amber's privé leven?

Spider-fan

Avatar

Inderdaad, worden alle films van Weinstein uit de roulatie gehaald?

Het is te zwart/wit doordat iedereen zijn mening kan geven en kan oproepen tot boycots. En de meeste mensen denken heel simpel.
En er wordt te snel gehoor aangegeven. Regisseur Richard Stanley (The Color out of Space) kwam in opspraak door huiselijk geweld tegen zijn vriendin (co-scenariste van die film). Meteen cancelde Arrow de blu-ray uitgaven van zijn eerdere films. En zelfs als je alleen maar zegt op Twitter dat je dat jammer vindt, krijg je al een lading van kritiek over je heen. Door sociale media is de hele scheiding tussen privé en werk van creatieve personen helemaal vervaagd.
Dat je echt gevaarlijke of bijvoorbeeld racisitische werken uit roulatie haalt, kan ik snappen en toejuichen. Maar als iemand privé iets slechts heeft gedaan wat zich niet reflecteert in de inhoud van zijn werk is er niet echt een reden voor.

Trouwens, wat me dan wel weer verbaast is dat zoiets als Cannibal Holocaust waar de makers zelf voor veroordeeld zijn geweest (wegens het illegaal doden van dieren), dan als film wel gewoon verkocht en bekeken mag blijven worden.
Maar vermoedelijk wordt het vernietigen van films dan ook weer als een soort cultuurschending gezien, want alle controversiële films die er zijn geweest bestaan nog - ze zijn hoogop verboden in bepaalde landen, maar sommigen worden later daar alsnog toegestaan.

RogueWon

Avatar

Dan zouden kinderverkrachters, verdacht of bewezen, ook een kans moeten kunnen krijgen...toch? *ik doe nu ff vervelend*

Pronk47

Avatar

En wat denk je van James Cameron die raast en tiert ook wat af op de set (als ik het allemaal mag geloven)

Gigan72

Avatar

Er was ienand die zei dat Michael Bay ook wel een soort van Hitler was op de set.
Alleen werd die gene er na gelijk ontslagen door producent Steven Spielberg.

Draven

Avatar

Iedereen moet zijn eigen mening maken. Wil je het niet zien omdat Amber in erin speelt dan niet gaan kijken. Ik denk dat vele ondanks het klagen toch gaan kijken.

Gigan72

Avatar

^
Tuurlijk gaan ze gewoon kijken dit soort poep luiers zoeken gewoon aandacht

Mackey79

Avatar

@RogueWon Zoals Roman Polanski bijvoorbeeld?

Spider-fan

Avatar

Er is nog een regisseur geweest. Ik kan niet op zijn naam komen, vooral bekend van horrorfilms. Die had ook een verkrachting of mishandeling begaan, maar kon daarna ook doorwerken.
Het hangt af van hoe vaak het voorgekomen is en of de personen hun straf hebben ondergaan en/of willen veranderen, denk ik. Misdadigers moeten toch weer terugkeren in de samenleving, je kunt gevangenissen niet eindeloos blijven volproppen.
In het geval van Polanski had hij zijn straf ondergaan, maar daarna wilde de rechter hem een veel zwaardere straf opleggen en dus is hij gevlucht. Samantha Geimer, zijn slachtoffer, heeft hem overigens vergeven en gezegd dat ze niet dacht dat hij het weer zou doen. Ze vond het mediacircus eromheen erger dan het gebeurde op zich.

Spider-fan

Avatar

Gigan72:

Dat was Megan Fox.

KeesjeNL

Avatar

@ Gigan72

Beetje jammer hoe je meermaals mensen met een mening meent te moeten beledigen. Ook mijn mening overigens; Amber Heard hoort in een gevangenis een straf uit te zitten voor haar valse beschuldigingen/geweld en géén miljoenen te verdienen in films. Wat is daar nou zo fout aan? Tast het je 'mannelijkheid' zó aan dat vrouwen in relaties soms óók gewelddadige sloeries kunnen zijn? Waarom meen jij en een groepje snottebellen te moeten bepalen welk gedrag wel en niet door de beugel kunnen?

Waarom komt die dwarse houding vandaan; mis je gewoon moreel besef of reflecteer Amber Heards gedrag op jezelf?

kokosnoot

Avatar

+1 voor Mof en Spider-fan

Uiteindelijk moet je voor jezelf uitmaken of iemands daden, of vermoedens rond een persoon jou zo raken dat je een film of een serie niet meer kijkt. Dat is natuurlijk persoonlijk maar over het algemeen vind ik het nog al zwart-wit en vaak hypocriet. Ik kan een film of verhaal wel los zien van iemands persoon&privé leven.

Maar hoe dan ook, laat andere vrij om daar mee om te gaan hoe ze daar zelf invulling aan willen geven.

Bigds9fan

Avatar

Als je inderdaad iedereen die iets slechts gedaan heeft moet boycotten dan kan je geen enkele film meer zien.

Chris23

Avatar

@ spider : Victor Salva

Spider-fan

Avatar

Chris23:

Salva bedoelde ik inderdaad.

KeesjeNL:

Maar waar haalt iedereen de beschuldigingen tegen Heard vandaan? Het enige wat ik heb gevonden is een video met een uiterst agressieve en dronken Depp (die in het verleden ook al aanvaringen heeft gehad met de wet tijdens woedeuitbarstingen en destructief gedrag) en ik heb foto's gezien van Heard met blauwe plekken op het gezicht. Waar is het bewijs dat zij iets gedaan heeft?

Yami

Avatar

@spiderman-fan men refereert naar de opgenomen marriage counsel(?) audio waarin Johnny Depp haar aanspreekt op haar eerdere gedrag, waar hij deel van zn vinger verloor nadat Amber met glaswaar naar zijn persoon heeft lopen smijten, en het niet tegenspreekt maar vervolgens Johnny verwijt van het wezen van een p*ssy (net als greenhornet overigens).

Dit had nooit zo opgeblazen hoeven wezen als het nu is had WB beiden geweerd van deelname aan hun producties. Jammer genoeg deden ze dat niet, met alle gevolgen van dien. Mishandeling is een no-no, ongeacht de sekse van de pleger en slachtoffer.

Spider-fan

Avatar

Yami:

Dan krijg ik sterk de indruk dat ze allebei gewelddadig waren en elkaar aanvielen, terwijl de Depp fans vooral de schuld bij haar leggen. In de video die ik zag was Depp gewelddadig en hield Heard een glas in haar hand, maar het leek meer alsof ze dat ter verdediging deed voor het geval hij haar zou aanvallen. Ze gebruikte het niet, al zie je het verdere verloop niet omdat Depp in de gaten heeft dat het opgenomen wordt en daar het beeld afbreekt.
Depp komt over als iemand die paranoia wordt en gewelddadig nadat hij drank en/of drugs heeft gebruikt. Heard kan puur uit verdediging gehandeld hebben.

Nouja, zoals ik al eerder zei, ik vind het irrelevant met betrekking tot de films. Waarom zou je iemand weren uit een film vanwege een huwelijkscrisis? Dat is niet echt hetzelfde als echte overtreders zoals Weinstein, Polanski of Salva.

NieuwsFilm

meest populair