Algemeen

Disney wil van 'Jungle Cruise' een nieuwe 'Pirates of the Caribbean' maken

Disney zet flink in op Jungle Cruise.

door Jim Pedd om 17:28 in Algemeen
Na heel wat vertraging staat de release van Jungle Cruise eindelijk om de hoek. Volgende maand kan je de film in de bioscoop zien, en ook kijken via VIP-toegang. Dan betaal je 21,99 euro voor de release. Drie maanden daarna kan je 'm gratis kijken.

Disney hoopt heel erg om van Jungle Cruise een nieuwe Pirates of the Caribbean-achtige hit te kunnen maken. Gek is die vergelijking in elk geval niet: de films zijn allebei gebaseerd op een attractie in een pretpark en beiden hebben een hoofdrol voor een A-List Amerikaanse filmster en een stel Britse compagnons.

Een mythische MacGuffin
Eigenlijk houden de vergelijkingen daar niet op. Beide films duiken namelijk in bovennatuurlijk terrein. Jungle Cruise draait bijvoorbeeld om de zoektocht naar de Tree of Life en heeft wat bovennatuurlijke wezens voor de hoofdrolspelers om mee te dealen.

Voor Disney zal het dan ook de hoop zijn om hier een nieuwe Pirates-achtige release van te maken. Gezien de grote populariteit van acteur Dwayne Johnson is dat niet heel gek.

Jungle Cruise is vanaf 28 juli te zien op Disney+ en in de bioscoop.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Fluffer

Avatar

Pirates 1 was een prima film maar vanaf dan ging het alleen maar bergafwaarts , dat zal bij deze ook het geval zijn.

Spider-fan

Avatar

Ik ben erg benieuwd, maar toch ga ik voorlopig niet naar de bioscoop. Op zijn eerst als No Time to Die er is, maar misschien zelfs dan niet. Een paar uur entertainment is niet het risico van een virus waard. Dan moet dat eerst echt voorbij zijn (als het ooit helemaal voorbij gaat).

Maar ik hoop dat het goed is. Het is voor het eerste deel van een franchise een lange film, dus ze hebben er wel vertrouwen in gelijk.

Edit: Ik zie nou dat de speelduur weer is ingekort tot twee uur - eerst stond er ver over de tweeënhalf uur, maar dat klopte dus niet waarschijnlijk.

Ik denk dat met Pirates of the Caribbean het eerste deel echt een verrassing was, met een sterke cast, en het bracht iets heel nieuws. De latere films werden rommeliger qua verhaal en het nieuwe is er dan ook af, wat natuurlijk altijd het probleem is met sequels.

Zembo

Avatar

@ fluffer.

Deel 2 ging ook nog door en deel 3 was een mooie afsluiting. Deel 4 en 5 zijn overbodig alhoewel deel 4 zijn leuke momenten had. In deel 5 had Depp er geen zin meer in en was de koek op.

Wat Jungle Cruise betreft. Ik kan niet wachten.

Thiver

Avatar

Dit is niet echt nieuws, hè? Disney probeert sinds 2005 van zo'n beetje elke film de nieuwe Pirates of the Caribbean te maken. Het ironische is dat die eerste piratenfilm nou juist niet was gepland als een franchisestarter, maar simpelweg een onverwacht succes bleek.

Master Of Films

Avatar

En ze hadden het bij Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl gewoon moeten laten. De andere overbodige delen zijn B-films.

GreenHornet

Avatar

Ik Zou graag een Pirates willen met Amber Heard in de hoofdrol.

baron nostalgia

Avatar

Ik dacht dat deze film direct naar disney plus ging

baron nostalgia

Avatar

Het zal mij benieuwen of deze film net zo goed of pirates of the caribbean overtreft

KlaasjeNL

Avatar

Ik snap het commentaar op de Pirate-films wel. De vervolgen waren op zijn zachtst gezegd niet heel goede films. Maar ik genoot van het universum, dus elke kans om daar naar terug te keren, greep ik met beide handen aan. Dat de films wat minder waren neem ik dan voor lief.

Voor Jungle Cruise geldt hetzelfde. Als het een interessant universum is, mogen ze van mij met tig vervolgen op de proppen komen.

Brein8998

Avatar

@Spider-fan een bioscoop bezoek is meer Corona proof dan een bezoek aan de supermarkt. Je moet natuurlijk doen waar je je prettig bij voelt maar op een rustige doordeweekse dag is er in de bioscoop weinig risico.

MARQ242

Avatar

Laat maar komen! Net zoals KlaasjeNL genoot ik enorm van PoftC wereld. De eerste was gewoon erg leuk en redelijk goed, daarna werd de kwaliteit minder, maar mijn plezier om ze te kijken werd er niet minder om.
Jungle Cruise zal in mijn verwachting een beetje de Jumanji kant opgaan al hoop ik wel iets minder slapstick. Het zal vast een fijn popcorn avondje worden.

ClintWestwood

Avatar

*kots* weer een film met de rock *kots*

Spider-fan

Avatar

Brein8998:

Maar supermarkt is noodzakelijk, je moet tenslotte eten, bioscoop niet.
No Time to Die wordt de lakmoes proef. Ik zal zien of ik het kan uithouden niet te gaan na de lange wachtperiode. Kans is overigens dat na zo'n lange periode de verwachting veel te groot is geworden en het gaat tegenvallen.

NieuwsFilm

meest populair