3 alternatieven voor Netflix: ken jij deze streamingdiensten al?

Misschien toe aan een andere streamingdienst?

Netflix is veruit de grootste streamingdienst in Nederland. Sinds 2013 is de dienst al in ons land beschikbaar en de afgelopen jaren zijn er bijna net zoveel kleine als grote streamingdiensten opgestaan als dat er zenders zijn op de reguliere televisie.

Hieronder kijken we naar drie alternatieve streamingdiensten en dat gaan we komende tijd voortzetten, zodat je een mooie blik krijgt op de kleine en grote streamingdiensten die in Nederland beschikbaar zijn.

Amazon Prime Video

Prijs: 2,99 euro per maand | Website: Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is al langere tijd beschikbaar in de States en alweer een tijdje ook in Nederland. Opvallend zijn de lage kosten. Je krijgt voor nog geen drie euro per maand vervolgens wel waard voor je geld, met heel wat (aangekochte) Amazon Originals en Exclusives en flink wat catalogustitels.

Bekende Amazon Originals zijn de series The Man in the High Castle, Jack Ryan, The Boys en The Underground Railroad. Maar er zijn ook (aangekochte) originele films, met onder meer en 7500, Borat Subsequent Moviefilm, Without Remorse het aanstaande The Tomorrow War.



Cinetree

Prijs: 7,99 euro per maand | Website: Cinetree

Op de website staat gelijk de tekst Cinetree. Films die langer bijblijven dan dat ze duren. En dat betekent films die voor velen misschien wat minder bekend voorkomen. Veel art-house dus. En als je een liefhebber bent van de kleinere pareltjes, dan zit je goed bij Cinetree.

Eenmaal lid van Cinetree kun je films, docu's en korte films streamen. Je hebt ook de optie om films te huren. Gaaf is dat Cinetree filmavonden organiseert, bijvoorbeeld het Forest Film Festival in het Amsterdamse Bostheater.



NLZIET

Prijs: 7,95 euro per maand | Website: NLZIET

Kijk alle programma's van de Nederlandse tv in één app, staat er op de website. En dan zowel van de publieke (NPO) als commerciële omroepen, zoals RTL4 en SBS6. Een voordeel van NLZIET is dat je programma's en series live, terug en vooruit kunt kijken.

Een deel van de aangeboden content kun je reclamevrij opstarten, maar tv-content bevat nog wel de oorspronkelijke reclameblokken. Vervelend natuurlijk bij een prijs van 8 piek. Er zijn in totaal 36 Nederlandse tv-zenders te raadplegen en je kunt de meeste programma's van de Nederlandse tv tot 1 jaar lang terugkijken.



NieuwsFilm

meest populair