Featured

3 alternatieven voor Netflix: ken jij deze streamingdiensten al?

Misschien toe aan een andere streamingdienst?

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Netflix is veruit de grootste streamingdienst in Nederland. Sinds 2013 is de dienst al in ons land beschikbaar en de afgelopen jaren zijn er bijna net zoveel kleine als grote streamingdiensten opgestaan als dat er zenders zijn op de reguliere televisie.

Hieronder kijken we naar drie alternatieve streamingdiensten en dat gaan we komende tijd voortzetten, zodat je een mooie blik krijgt op de kleine en grote streamingdiensten die in Nederland beschikbaar zijn.

Amazon Prime Video

Prijs: 2,99 euro per maand | Website: Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is al langere tijd beschikbaar in de States en alweer een tijdje ook in Nederland. Opvallend zijn de lage kosten. Je krijgt voor nog geen drie euro per maand vervolgens wel waard voor je geld, met heel wat (aangekochte) Amazon Originals en Exclusives en flink wat catalogustitels.

Bekende Amazon Originals zijn de series The Man in the High Castle, Jack Ryan, The Boys en The Underground Railroad. Maar er zijn ook (aangekochte) originele films, met onder meer en 7500, Borat Subsequent Moviefilm, Without Remorse het aanstaande The Tomorrow War.Cinetree

Prijs: 7,99 euro per maand | Website: Cinetree

Op de website staat gelijk de tekst Cinetree. Films die langer bijblijven dan dat ze duren. En dat betekent films die voor velen misschien wat minder bekend voorkomen. Veel art-house dus. En als je een liefhebber bent van de kleinere pareltjes, dan zit je goed bij Cinetree.

Eenmaal lid van Cinetree kun je films, docu's en korte films streamen. Je hebt ook de optie om films te huren. Gaaf is dat Cinetree filmavonden organiseert, bijvoorbeeld het Forest Film Festival in het Amsterdamse Bostheater.NLZIET

Prijs: 7,95 euro per maand | Website: NLZIET

Kijk alle programma's van de Nederlandse tv in één app, staat er op de website. En dan zowel van de publieke (NPO) als commerciële omroepen, zoals RTL4 en SBS6. Een voordeel van NLZIET is dat je programma's en series live, terug en vooruit kunt kijken.

Een deel van de aangeboden content kun je reclamevrij opstarten, maar tv-content bevat nog wel de oorspronkelijke reclameblokken. Vervelend natuurlijk bij een prijs van 8 piek. Er zijn in totaal 36 Nederlandse tv-zenders te raadplegen en je kunt de meeste programma's van de Nederlandse tv tot 1 jaar lang terugkijken.6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

tk1989

Avatar

Amazon prime is imho een no-brainer. Geweldige content voor een lage prijs. Komt ook veel extra aan met MGM in het portfolio.

Spider-fan

Avatar

Ik ga echt niet meer nemen dan Netflix voorlopig. Netflix wordt al heel erg verwaarloosd. Er is nauwelijks meer een normaal menu om te zoeken. Het is dat er wel goede dingen aangekondigd zijn voor Netflix (o.a. de nieuwe Resident Evil animatie die er heel mooi en realistisch uit ziet en nog meerdere interessante dingen, zoals Fear Street; The Witcher,
Shadow and Bone,Queen's Gambit, Jupiter's Legacy ook allemaal erg goed en nog zoveel andere series dat het gewoonweg niet te kijken valt allemaal), maar anders zou ik Netflix ook opzeggen -het wordt steeds moeilijker het te gebruiken, al ben ik over de content op zich wel tevreden. Maar ze brengen het vroegere menu niet terug, lijkt het.

Overigens is FilmTotaal inmiddels ook nauwelijks meer te gebruiken. Ik krijg zo'n beetje bij alles 'Whoops, looks like something went wrong!'

Nature

Avatar

Ik hou het ook gewoon bij Netflix voorlopig.
Binnenkort weer films in de bios kijken, groot scherm, kunnen die streamingsdiensten niet tegenop.

Bigds9fan

Avatar

Even doodleuk vergeten dat Amazon Prime The Tour heeft.

kokosnoot

Avatar

Voorlopig, door de unieke series die toevallig in mijn smaak liggen, houd ik het bij Neflix. Moeten ze wel de hoge kwaliteit van bepaalde series houden. Uiteindelijk wil ik er 1 streamingsdienst bij maar welke?? Disney niet omdat ik al die content wel ken, series ook. Ik ga daar de tijd voor nemen.

Cinetree lijkt me wel unieke films te hebben, zal hun aanbod eens bekijken.

FrancisDavidWilliams

Avatar

Ik raad Disney wel aan, we hebben het naast Netflix.
Leuk om ’terug’ te kijken en vele hilarische animaties!

NieuwsFilm

meest populair