'Fear Street Trilogy' van Netflix zit vol bloot, bloed, drugs en gescheld

'Fear Street Trilogy' van Netflix zit vol bloot, bloed, drugs en gescheld

Dat wordt wat met deze trilogie van Netflix.

In de wereld van horror is schrijver R.L. Stine een van de bekendste namen. Je kent 'm vermoedelijk wel van de Kippenvel-boeken, Goosebumps in de Verenigde Staten. Dit jaar komen er drie films uit op basis van andere boeken van Stine: Fear Street.

De Fear Street-trilogie van Netflix komt komende maand uit. Waar Goosebumps zich heel duidelijk op een jonger publiek richtte, is dat met de Fear Street-trilogie anders. Daarvan leren we nu dat de films een R-Rating krijgen, voor "sterk, bloederig geweld".

Niet gek
Dat is niet heel gek, als we zo kijken naar het bronmateriaal. Een belangrijk verschil is namelijk dat Kippenvel zich met name richtte op een jonger publiek, kinderen van de basisschool, en dat Stine zich richtte op tieners met Fear Street.

Daarmee mogen de kijkers ook meteen wat grover geweld zien. Nu blijkt dat Netflix er zelfs voor gekozen heeft om de drie films echt op volwassenen te richten.

De MPAA heeft in de Verenigde Staten ratings vrijgegeven voor twee van de drie films. Die luiden als volgt:

Fear Street Part 1: 1994: R-Rating voor sterk en bloederig geweld, drugs, taalgebruik en wat seksuele content.

Fear Street Part 2: 1978: R-Rating voor bloederig horrorgeweld, seksuele content, naakt, drugsgebruik en taalgebruik.

Het eerste deel komt op 2 juli uit op Netflix, deel 2 op 9 juli en deel 3, dat zich afspeelt in het jaar 1666, op 16 juli. De films bestrijken een periode van driehonderd jaar. In het slaapstadje Shadyside komt een stel tieners erachter dat hun stad doelwit is van bovennatuurlijke krachten.

NieuwsFilm

meest populair