Algemeen

'Fear Street Trilogy' van Netflix zit vol bloot, bloed, drugs en gescheld

Dat wordt wat met deze trilogie van Netflix.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
In de wereld van horror is schrijver R.L. Stine een van de bekendste namen. Je kent 'm vermoedelijk wel van de Kippenvel-boeken, Goosebumps in de Verenigde Staten. Dit jaar komen er drie films uit op basis van andere boeken van Stine: Fear Street.

De Fear Street-trilogie van Netflix komt komende maand uit. Waar Goosebumps zich heel duidelijk op een jonger publiek richtte, is dat met de Fear Street-trilogie anders. Daarvan leren we nu dat de films een R-Rating krijgen, voor "sterk, bloederig geweld".

Niet gek
Dat is niet heel gek, als we zo kijken naar het bronmateriaal. Een belangrijk verschil is namelijk dat Kippenvel zich met name richtte op een jonger publiek, kinderen van de basisschool, en dat Stine zich richtte op tieners met Fear Street.

Daarmee mogen de kijkers ook meteen wat grover geweld zien. Nu blijkt dat Netflix er zelfs voor gekozen heeft om de drie films echt op volwassenen te richten.

De MPAA heeft in de Verenigde Staten ratings vrijgegeven voor twee van de drie films. Die luiden als volgt:

Fear Street Part 1: 1994: R-Rating voor sterk en bloederig geweld, drugs, taalgebruik en wat seksuele content.

Fear Street Part 2: 1978: R-Rating voor bloederig horrorgeweld, seksuele content, naakt, drugsgebruik en taalgebruik.

Het eerste deel komt op 2 juli uit op Netflix, deel 2 op 9 juli en deel 3, dat zich afspeelt in het jaar 1666, op 16 juli. De films bestrijken een periode van driehonderd jaar. In het slaapstadje Shadyside komt een stel tieners erachter dat hun stad doelwit is van bovennatuurlijke krachten.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Dat hebben ze met I Know What You Did Last Summer ook gedaan, al was in dat geval de schrijfster Lois Duncan het er totaal niet mee eens. Ze vond het vreselijk dat er een slasherfilm van haar boek was gemaakt.

Decepticon

Avatar

De trailer ziet er erg goed uit, ik ben hier heel benieuwd naar.

chefry1983

Avatar

Vroeger veel gelezen dus ik ben benieuwd naar het resultaat

NieuwsFilm

meest populair