'Luca' van Pixar en Disney+: opnieuw een megaklapper?

'Luca' van Pixar en Disney+: opnieuw een megaklapper?

De eerste recensies voor de nieuwe Pixar-film staan online.

Ja, de nieuwe film van Pixar wordt weer goed ontvangen. Dit is niet vreemd, want los van de Cars-films en The Good Dinosaur komt de animatiestudio van Walt Disney eigenlijk alleen maar met goed ontvangen animatiefilms.

Nu staan de eerste recensies over Luca online en hieronder werpen we een blik op wat de recensenten dan niet zo goed vinden aan het nieuwe Pixar-avontuur van regisseur Enrico Casarosa, bekend van zijn Pixar short La Luna uit 2011.


Score op Rotten Tomatoes
Als eerste even de score op Rotten Tomatoes. Op het moment van schrijven staat Luca op een fraaie 91 procent op de Tomatometer, na 88 reviews. De gemiddelde score is met 7,30/10 overigens niet zo enorm hoog.

"Licht maar effectief in een aanstekelijke vreugde, bewijst het betoverende Luca dat Pixar op veilig kan spelen en toch het publiek van alle leeftijden kan betoveren en bekoren," luidt de Critics Consensus op Rotten Tomatoes.

Maar wat is er dan minder aan Luca?
Met 91% kun je doorgaans wel aannemen dat de film het goed zal doen bij de doelgroep van de productie. Maar er zijn ook wat mindere kanten aan Luca vinden enkele recensenten.

"Luca biedt de kenmerkende visuele pracht van de studio, maar durft zich niet buiten veilige wateren te bewegen", meent Robert Daniels van RogerEbert.com. G. Allen Johnson van San Francisco Chronicle denkt er ook zo over in toepasselijke woorden: "Luca", net als zijn charmante dorpje bij eb, is een ondiepe duik in het water."

Verder wordt er aangegeven dat de film voor een toch iets jongere doelgroep is gemaakt en het niet haalt bij Pixar-toppers als Coco en Onward. Steven Warner van In Review Online noemt de film zelfs verspeelde tijd van de getalenteerde "animation powerhouse".

Vanaf vandaag staat Luca - zonder bijbetaling - op Disney+, dus dan kun je je eigen mening vormen over de animatiefilm.



NieuwsFilm

meest populair