Quasimodo aan de Moonwalk? Disney wees nummers van Michael Jackson af voor 'The Hunchback of Notre Dame'

Quasimodo aan de Moonwalk? Disney wees nummers van Michael Jackson af voor 'The Hunchback of Notre Dame'

We hadden Quasimodo bijna de Moonwalk kunnen zien doen.

De 25ste verjaardag van Disney-film The Hunchback of Notre Dame komt eraan. Componist en producent Alan Menken onthulde in het kader daarvan dat niemand minder dan Michael Jackson bijna een aantal van de liedjes zong.

The Hunchback of Notre Dame is zo'n Disney-film die vaak vergeten wordt, met name omdat er in de tijd dat de film uitkwam simpelweg veel populairdere (en betere) Disney-films uitkwamen, waaronder The Lion King en Aladdin.

Quasimodo en de Moonwalk
De film uit 1996 is losjes gebaseerd op het boek van Victor Hugo en volgt een fysiek misvormde en vriendelijke man genaamd Quasimodo. Hij is de klokkenluider van de Notre Dame en is opgevoed door rechter Claude Frollo, een enorm conservatieve minister van justitie.

Hij behandelt Quasimodo als een monster en uiteindelijk vecht die zich vrij, tijdens een avontuur met straatdanseres Esmeralda en een stel knotsgekke waterspuwers. Nu blijkt dat ook de 'king of pop' een lied voor de film wilde maken.

Menken leerde Jackson kennen tijdens zijn werk aan A Whole New World voor Aladdin en stelt dat Jackson heel graag wilde meewerken aan nog een Disney-film.

De assistent van Jackson nam uiteindelijk "uit het niets" contact op met Menken; dat was rond de tijd dat de zanger beschuldigd werd van kindermisbruik en net zijn relatie met Lisa Marie Presley in duigen zag vallen. "Er zijn drie nummers. Eentje was 'Out There', de ander 'God Help the Outcasts' en 'Someday'. En Michael wilde de nummers produceren en er een aantal van opnemen. Ik was echt met stomheid verslagen en belde Disney. En zij waren duidelijk: 'uh, we komen erop terug'."

Uiteindelijk besloot Disney niet met Jackson in zee te gaan. "Ik vroeg of iemand hem dat nieuws kon vertellen, maar je kon echt een speld horen vallen. Niemand zei iets en niemand wilde het hem vertellen. Het was uiteindelijk mijn manager, Scott Shukat, om het aan Michael of Michaels advocaat te vertellen."

NieuwsFilm

meest populair