Eerste recensies 'Black Widow': dé James Bond-film van Marvel

Eerste recensies 'Black Widow': dé James Bond-film van Marvel

Black Widow met vooral een uitstekende ondersteunende cast.

Volgende week verschijnt dan eindelijk de eerste film in Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe in de bioscopen. Het is de eerste film in de franchise sinds de zomer van 2019. Nu zijn de eerste recensies voor Black Widow online beland en weten we hoe de critici zo'n beetje naar het actiespektakel kijken.

De Marvel-film van regisseur Cate Shortland (Berlin Syndrome, Lore) wordt - zoals nagenoeg alle MCU-films - sterk ontvangen. De actiethriller staat op het moment van schrijven op een mooie 85 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, na 86 recensies. De gemiddelde score staat op een 7.10 /10.

De Critics Consensus luidt als volgt: "De diepere thema's van Black Widow worden overstemd door alle actie, maar het blijft een solide vermakelijke film met een op zichzelf staand avontuur dat wordt gedragen door een geweldige ondersteunende cast."


Wat zeggen de critici over Black Widow?
Er zijn vooral positieve reacties. Zo geeft Linda Marric van The Jewish Chronicle 5/5 sterren en schrijft: "Shortland en haar schrijfteam hebben ons een film gegeven die meer ingebakken zit in het spionagefilmgenre dan het gebruikelijke superheldenvoer."

Ook Johnny Oleksinski van de New York Post denkt er grotendeels zo over: "De sfeer van de film is eigenlijk helemaal niet zoals de gemiddelde MCU-film. Waar het me aan herinnerde zijn de vele James Bond-films waarin 007 zich zelf laat gaan en door wereldsteden slentert op zoek naar zijn wraak."

Veel recensenten prijzen de ondersteunende cast. Zo schrijft David Rooney van Hollywood Reporter: "Deze stand-alone is een geweldig gevaarte voor Natasha Romanoff van Scarlett Johansson, met eersteklas steun van Florence Pugh, Rachel Weisz en David Harbour."

Ook wat mindere geluiden
"Net als de jonge Natasha zelf, voelt Black Widow aan alsof het is geprogrammeerd tot onderwerping - en nauwelijks mag leven en ademen voordat het plotseling voorbij is," schrijft Justin Chang van Los Angeles Times.

En Mara Reinstein van Us Weekly: "De inzet is niet aanwezig. Het maakt niet uit hoe vaak een slechterik een pistool op onze geliefde heldin richt, we weten dat ze een specifiek Endgame heeft."

Vanaf 7 juli zie je Black Widow met Natasha Romanoff / Black Widow (Scarlett Johansson), Alexei Shostakov / Red Guardian (David Harbour), Melina (Rachel Weisz) en Yelena Belova (Florence Pugh) in de Nederlandse bioscopen. Vanaf 9 juli kun je de film ook kijken via VIP-toegang op Disney+.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair