Liam Neeson raakt in de war van 'Star Wars'

De acteur speelde in The Phantom Menace.

Tegenwoordig kennen de meeste mensen Liam Neeson van zijn aandeel in de nodige actiethrillers vol wraak en actie, zoals Taken. Maar de acteur heeft uiteraard meer achter zijn naam staan. Zo was hij het belangrijkste gezicht in Schindler's List én speelde hij een rol in Star Wars: Episode I - The Phantom Menace.

In The Phantom Menace speelde Neeson het personage Qui-Gon Jinn, een Jedi Master. Dat was in 1999. Nu blijkt dat de acteur een de franchise niet zo enorm meer volgt. Hij raakt zelfs een beetje in war van de huidige koers van de reeks.

"Ik weet dat er veel spin-offs zijn," zei Neeson. "Ik ben een beetje in de war, moet ik toegeven." En dat is niet helemaal gek, aangezien Lucasfilm niet alleen werkt aan een hele reeks series voor op Disney+, maar ook aan nieuwe films.

The Phantom Menace
"En, weet je, toen ik in de eerste zat, The Phantom Menace, was het van 'oh, zou je dit kunnen ondertekenen voor mijn kind' en nu is het als 'oh, zou je dit willen ondertekenen voor mijn vader' of 'zou je dit willen ondertekenen voor mijn grootvader'. Ik bedoel, het is nu drie generaties geleden dat die films uitkwamen."

Of Neeson zijn gezicht gaat laten zien in toekomstige Star Wars-producties is nog niet bekend, maar gek zou dat niet zijn. Wat zeg jij?

NieuwsFilm

meest populair