Hoe vindt Mads Mikkelsen het eigenlijk om Johnny Depp voor 'Fantastic Beasts' te vervangen?

Hoe vindt Mads Mikkelsen het eigenlijk om Johnny Depp voor 'Fantastic Beasts' te vervangen?

Een controversieel besluit.

Er verschijnen de laatste tijd wel meer artikelen rond over Johnny Depp's ontslag van de Fantastic Beasts-franchise. Zo schijnt de sfeer volledig weg te zijn op de set. Ook is er een boycot gaande om Amber Heard niet mee te laten spelen in Aquaman 2. Depp's Fantastic Beasts-vervanger, Mads Mikkelsen, laat nu van zich horen.

Mikkelsen zal het stokje overnemen als de slechterik Gellert Grindelwald. Ondanks het feit dat Mikkelsen een geweldige acteur is en al heel wat keren overtuigend een villain heeft neergezet, vinden veel mensen het nog steeds jammer dat Depp niet terugkeert, voornamelijk omdat hij werd gezien als een van de hoogtepunten.

Vervanging
Nu laat Mikkelsen zich uit over de controversiële vervanging: ''Ik weet niet of zijn ontslag eerlijk was. Ik weet niet wat zich heeft afgespeeld in zijn privéleven, maar ik weet wel dat de productionele bal aan het rollen was. Ik had het geweldig gevonden om er met hem over te kunnen praten, maar ik ken hem niet op die manier''.

De studio wilde ook tempo maken, dus veel tijd had Mikkelsen niet om erover na te denken: ''Ze namen contact met me op en het was duidelijk dat ze snel door willen gaan. Ik had het script ingekeken en dat was geweldig dus ik zei ja. Ik weet dat heel veel mensen mijn besluit controversieel vinden, maar ik wilde deze kans eigenlijk niet aan me voorbij laten gaan''.

Andere versie
Tot slot laat de acteur weten niet Depp klakkeloos te gaan imiteren: ''Ik ga niet Johnny nadoen. Hij is een meesterlijke acteur, dus hem kopiëren zou creatieve zelfmoord zijn''.

''Het is een beetje een samensmelting van wat hij al heeft neergezet en mijn eigen versie van Grindelwald. Ik moest wel mijn eigen ding kunnen doen dus het is allemaal wat anders, maar jullie zullen volgend jaar zien hoe dat uitpakt''.

NieuwsFilm

meest populair