Star Wars hernoemt iconisch 'Slave I'-ruimteschip van Boba Fett

Star Wars hernoemt iconisch 'Slave I'-ruimteschip van Boba Fett

Het ruimteschip van Boba Fett krijgt naamsverandering.

In een reactie op vermoedelijk onder meer de Black Lives Matters-protesten zal Lucasfilm en Disney het ruimteschip van het Star Wars-personage Boba Fett hernoemen. Het schip is bekend onder de naam "Slave I", maar deze zal je vanaf heden niet meer tegenkomen.

Even geleden verscheen er al een nieuwe LEGO-set van het ruimteschip zonder dat de naam "Slave I" vermeld staat op de verpakking. Daarop staat nu "Boba Fett's Starship". Nu is bevestigd dat de naam niet gaat terugkeren.

Vaarwel Slave I
"We noemen het geen Slave I meer," zei LEGO-ontwerper Michael Lee Stockwell tegenover Jedi News. "Dit is Boba Fett's Starship." LEGO Star Wars Design Director Jens Kronvold Frederiksen verduidelijkte: "Iedereen laat de naam vallen. Het is waarschijnlijk niet iets dat publiekelijk is aangekondigd, maar het is gewoon iets dat Disney niet meer wil gebruiken."

Redelijk recent zagen we Boba Fett's Slave I Starship nog in de Disney+ serie The Mandalorian en het is niet onwaarschijnlijk dat het opvallende ruimteschip terugkeert in The Book of Boba Fett, in december dit jaar.

"Mijn schip zal voor altijd Slave1 zijn"
Overigens is acteur Mark Anthony Austin (Boba Fett in Star Wars: A New Hope Special Edition) het duidelijk niet eens met de aanpassing. "Mijn schip zal voor altijd Slave1 zijn. Niets anders. Zelfs #disney kan of zal dat niet veranderen. This is the way," aldus de acteur via Twitter.





NieuwsFilm

meest populair