Quentin Tarantino zegt dat Jennifer Lawrence niet 'goed' genoeg was voor deze 'Once Upon a Time in Hollywood'-rol

Quentin Tarantino zegt dat Jennifer Lawrence niet 'goed' genoeg was voor deze 'Once Upon a Time in Hollywood'-rol

De korte maar belangrijke rol ging uiteindelijk naar de jonge Dakota Fanning.

Jennifer Lawrence mag dan een veelgevraagde actrice zijn, ze kon niet tippen aan de acteerkunsten van Dakota Fanning voor een bepaalde rol. Dit laat Quentin Tarantino nu weten.

De met een Oscar bekroonde actrice Lawrence had namelijk interesse in een rol in Once Upon a Time in Hollywood. Haar naam deed al vroeg de ronde en de nodige fans dachten dat zij waarschijnlijk ging voor de rol van Sharon Tate. Deze ging echter naar Margot Robbie, maar Lawrence had daar ook geen interesse in. Zij had haar zinnen gezet op de rol van Squeaky Frommy.

Rol
Squeaky Frommy is een lid van de Manson-familie en komt Brad Pitt's Cliff Booth tegen wanneer hij naar de boerderij komt waar de cult zich schuilhoudt. Ondanks het feit dat het gaat om een tamelijk kleine rol (Frommy schijnt een veel groter aandeel te hebben in de 20 uur lange director's cut), wilde Tarantino het wel allemaal zo goed mogelijk geheim houden. Maar weinig actrices kwamen dus maar in aanmerking voor de rol.

Nu laat de beroemde regisseur weten dat Lawrence ook interesse had in de rol. Zij kwam bij Tarantino thuis auditie doen, maar hij was niet overtuigd. Tijdens zijn interview laat Tarantino weten dat hij enorm veel respect heeft voor Lawrence, maar dat Fanning gewoon dé perfecte kandidate was en ''een van de beste rollen in de hele film neerzet''.

Hele eer
Dakota Fanning was uiterst blij met het bemachtigen van de rol. Niet alleen vond ze het een hele eer om in een Tarantino-film te mogen spelen, iets dat ook wordt gezien als een grote prestatie, ze was eveneens een gigantische fan van haar rol.

Lawrence heeft nog maar één enkele kans om in een Tarantino film mee te spelen, aangezien hij liet weten maar 10 films te willen maken en Once Upon a Time in Hollywood was alweer zijn negende project. De actrice zal in ieder geval eerst te zien zijn naast de Once Upon a Time in Hollywood-hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio in Don't Look Up.

NieuwsFilm

meest populair