Don't Look Up (2021)

Wetenschappers ontdekken een komeet die het einde van de mensheid betekent, maar niemand luistert naar ze.
play

6,2 details

  • 138 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
138 Min Verenigde Staten

Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), een student astronomie, en haar professor Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) doen een verbazingwekkende ontdekking over een komeet die in een baan om het zonnestelsel draait. Het probleem? Het ligt op directe ramkoers met de aarde. Het andere probleem? Het schijnt niemand ook maar iets te interesseren...

Regie
Adam McKay
Cast
Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Tyler Perry, Cate Blanchett, Jonah Hill, Timothée Chalamet, Ron Perlman, Mark Rylance, Gina Gershon, Ariana Grande, Michael Chiklis, Matthew Perry, Melanie Lynskey, Kid Cudi, Paul Guilfoyle, Rob Morgan, Himesh Patel, Hettienne Park, Meghan Leathers.
Release
08.12.2021
Release NL
09.12.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Adam McKay | Scenario: Adam McKay en David Sirota | Cast: Jennifer Lawrence (Kate Dibiasky), Leonardo DiCaprio (Dr. Randall Mindy), Meryl Streep (President Orlean), Rob Morgan (Dr. Oglethorpe), Jonah Hill (Jason Orlean), Cate Blanchett (Brie Evantee), Tyler Perry (Jack Bremmer), Mark Rylance (Peter Isherwell), Timothée Chalamet (Yule), e.a. | Speelduur: 139 minuten | Jaar: 2021

Wat als een komeet op de aarde afstevent die de levens van alle mensen in gevaar brengt? Lukt het de mensheid om samen te werken om deze ramp te voorkomen? In deze nieuwe satire van Adam McKay blijkt dit nog behoorlijk lastig te zijn. Don't Look Up biedt een sterke metafoor over hoe media, politiek en grote bedrijven het gevaar van de klimaatcrisis niet kunnen of willen zien.

Student Kate Dibiasky ontdekt per toeval een nieuwe komeet. Om deze unieke vondst te vieren haalt ze haar professor dr. Randall Mindy erbij. Na wat berekeningen komen ze erachter dat de komeet ter grootte van de Mount Everest recht op de aarde afstevent, wat voor een enorme ramp zou zorgen. Om de wereld bewust te maken van het gevaar van deze komeet proberen Dibiasky en Mindy via de president en verschillende talkshows de urgentie duidelijk te maken. Het liefdesleven van een popster blijkt echter interessanter dan het einde van de mensheid.

alle artikelen (34)

Don't Look Up Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Don't Look Up

acties