Leonardo DiCaprio had een wel erg bijzondere eis voor zijn Netflix Original

Leonardo DiCaprio had een wel erg bijzondere eis voor zijn Netflix Original

DiCaprio speelde in een van de meest bekeken Netflix Originals ooit, maar hij had een heel bijzondere eis.

Je hebt de laatste tijd misschien wat vaker artikelen over bizarre of bijzondere eisen van acteurs voorbij zien komen. Vandaag richten we ons op niemand minder dan Leonardo DiCaprio die een wel heel opvallende eis had voor zijn gigantische Netflix-hit Don't Look Up.

De film vestigde een nieuw record voor de meeste kijkuren in één week op Netflix en werd binnen 28 dagen na de release de op een na meest bekeken film aller tijden op het streamingplatform.

Don't Look Up
Don't Look Up gaat over twee astronomen van laag niveau die een op een gigantische mediatour gaan om de mensheid te waarschuwen voor een naderende komeet die planeet Aarde zal vernietigen.

De film is een niet zo subtiele reflectie van onze huidige wereld. Het is een satire die de draak steekt met de onverschilligheid van de overheid, de politiek, beroemdheden en de media ten opzichte van de klimaatcrisis.

Meryl Streep
De film bevat een scène na de aftiteling waarin Meryl Streep, die de rol van de Amerikaanse president vertolkt, naakt te zien is. Je ziet ook een tatoeage op de onderrug. DiCaprio had dusdanig veel respect voor de legendarische actrice, dat hij eigenlijk fors tegen deze scène was. Zo zei hij tegen regisseur Adam McKay: "Moet je dit nou echt laten zien?"


Dit is opvallend, omdat de naaktscènes zijn opgenomen met een lichaamsdubbel. Ook zag Streep deze scène geen seconde als een probleem en vond ze het juist helemaal prima.

Nieuwe film geschrapt
Na het gigantische succes van Don't Look Up was het een kwestie van tijd voordat er een nieuwe Netflix-film van Adam McKay werd aangekondigd. Dit gebeurde ook niet al te lang geleden in de vorm van Average Height, Average Build met Robert Downey Jr. en Robert Pattinson.


Deze film is nu echter volledig geschrapt. McKay focust zich momenteel namelijk op een andere, nog onbekende, film en Netflix lijkt geen vertrouwen te hebben in het project zonder de regie van McKay.

NieuwsFilm

meest populair