'Halloween Kills' beleeft première in Venetië; Jamie Lee Curtis geëerd met bijzondere award

'Halloween Kills' beleeft première in Venetië; Jamie Lee Curtis geëerd met bijzondere award

De actrice is zeer dankbaar voor deze prijs en haar rol als Laurie Strode.

Jamie Lee Curtis zal in september een speciale Gouden Leeuw ontvangen op het filmfestival van Venetië ter ere van haar acteercarrière. Ook heeft de organisatie bekend gemaakt dat Halloween Kills, waarin Curtis wederom terugkeert als Laurie Strode, zijn wereldpremière zal beleven op het festival.

"Ik voel me ontzettend vereerd voor deze erkenning. Het voelt onwerkelijk dat ik inmiddels al zolang werkzaam ben in de filmindustrie dat ik straks een Lifetime Achievement-award in ontvangst mag nemen", reageert de Amerikaanse actrice op het nieuws.

Curtis staat in haar statement nadrukkelijk stil bij Halloween, de franchise die haar carrière heeft gelanceerd. "Door die klus kwam mijn carrière van de grond en heb ik iets duurzaams op kunnen bouwen", vertelt ze. "Het is een geschenk dat deze franchise nog altijd geliefd is onder vele mensen van over heel de wereld".

De actrice is het filmfestival van Venetië ontzettend dankbaar voor de erkenning. "De Italiaanse cinema heeft altijd dit genre films, waar ik mijn carrière aan te danken heb, geëerd en gekoesterd. Dat ik de award op deze plek in ontvangst mag nemen, maakt me dan ook trots", licht ze toe.

Halloween Kills, het vervolg op Halloween uit 2018, beleeft dus zijn officiële première in Venetië. De horrorprent over Michael Myers, het gemaskerde monster dat overal dood en verderf zaait, zal alleen niet meedingen om de prijzen.

NieuwsFilm

meest populair