'Star Wars'-fans organiseren een boze petitie over veranderen naam Slave I

'Star Wars'-fans organiseren een boze petitie over veranderen naam Slave I

Niet iedereen vindt dit leuk.

Er zijn sinds Disney in 2012 de Star Wars-franchise kocht heel wat dingen veranderd. Sommige veranderingen zijn heel erg welkom, maar anderen allerminst. Een recente verandering valt zeker niet goed.

Vorige week bleek dat Disney besloten had om het ruimteschip van Boba Fett, de Slave I, van een andere naam te voorzien. Dat had Disney niet breed naar het publiek gecommuniceerd, maar naar zijn zakenpartners. Waarom precies is niet bekend, maar de speculatie is dat dit te maken heeft met de sterke connotaties die klampen aan het woord 'slave'.

Een petitie
De iconische cruiser van Boba Fett wordt nu simpelweg 'Starship' genoemd en daar is lang niet iedereen het mee eens. Een groepje fans is nu een petitie begonnen.

Op Change.org kan je tekenen tegen deze naamsverandering. De handtekeningen stromen snel binnen, dus wie weet dat het nog wel eens ergens toe kan leiden.

Op moment van schrijven zijn er echter niet genoeg handtekeningen om ook maar een beetje indruk te maken bij Disney en Lucasfilm. De kans van slagen hangt natuurlijk vooral af van de vraag in hoeverre de petitie scoort. Duidelijk is dat de Slave I in de serie The Book of Boba Fett zeer waarschijnlijk met pensioen zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair