Recensies Netflix-film 'America: The Motion Picture': De moeite van het kijken waard?

Recensies Netflix-film 'America: The Motion Picture': De moeite van het kijken waard?

We zetten de recensies van America: The Motion Picture op een rij.

Er komen weer wat nieuwe Netflix Originals aan. Vandaag hebben we van een daarvan, de gedurfde animatiefilm America: The Motion Picture, de eerste recensies.

De animatiefilm is een vrij absurd stukje revisionistische, geanimeerde geschiedenis. We zien George Washington met een kettingzaag, die een team van helden verzamelt - waaronder de bierliefhebbende bro Sam Adams, beroemde wetenschapper Thomas Edison, paardrijder Paul Revere en een woedende Geronimo, om gezamenlijk Benedict Arnold en King James te verslaan in de Amerikaanse revolutie.

De recensies
Maar is de film ook de moeite waard? We kijken naar de recensies van de film die je nu kan streamen.

CNN: "Over the top gaan kan moeilijker zijn dan het lijkt, en America: The Motion Picture doet er echt veel, veel te veel zijn best voor. Het resultaat is een film je eerder irriteert van provoceert."

SF Chronicle: "We leven in belachelijke en vaak enge tijden. Politieke satire kan een waardevol perspectief en verlichting bieden. Maar filmmakers moeten wel hun best doen."

AZCentral: "Tegen de tijd dat 'Free Bird' het volkslied wordt en de Beastie Boys de soundtrack voor een strijd leveren, heeft America: The Motion Picture genoeg momentum gekregen om je toch voor zijn kant te winnen."

Battle Royale with Cheese: "America: The Motion Picture had betekenisvolle satire kunnen zijn, maar reduceert zichzelf uiteindelijk tot het lege omhulsel dat de filmmakers juist proberen te veroordelen."

ComicBook: "De film heeft een ontzettend leuk concept en ook (prima) uitvoer, en ik zou in elke context wel kijken naar deze cast en crew. Maar het eindresultaat is net iets te overvol en ongemakkelijk en niet zelfverzekerd genoeg om niet in complete chaos te vervallen."

NieuwsFilm

meest populair