'Spawn' wordt écht nog steeds gemaakt volgens producent

'Spawn' wordt écht nog steeds gemaakt volgens producent

Bedenker Todd McFarlane spreekt al vele jaren over een nieuwe Spawn-film.

Jason Blum, het meesterbrein achter Blumhouse Productions, heeft laten weten dat het nog een tijdje zal duren voordat het script van de geplande Spawn-reboot in perfecte staat is.

Er wordt al jaren gesproken over een nieuwe film over de duistere superheld, maar pas sinds de betrokkenheid van Blum in 2017 leken er serieuze stappen te worden gemaakt. Er zijn zelfs (nog steeds) grote namen bij de film betrokken; zo zou Jamie Foxx Spawn moeten spelen en Jeremy Renner de rol van rechercheur Twitch. De opnames van de film zouden eigenlijk allang moeten zijn begonnen, maar het lijkt er telkens maar niet van te komen.

Spawn is gebaseerd op de gelijknamige comic book-reeks, die in 1992 werd bedacht door Todd McFarlane. De serie bleek al snel zeer succesvol en werd daarom al eens verfilmd in 1997, met hoofdrollen voor Martin Sheen, John Leguizamo en Michael Jai White. Die film werd behoorlijk slecht ontvangen door critici en publiek (een Rotten Tomatoes-score van 17% zegt genoeg), maar wist toch wereldwijd het dubbele van zijn budget binnen te harken. Toch kwam er nooit een tweede film.

Maar wanneer?
Tijdens een gesprek met Comicbook over The Forever Purge werd Blum gevraagd naar de status van de Spawn-reboot. Hij antwoordde hierop vaag, maar wel enthousiast:

"O ja, die gaan we zeker maken. Die film komt er. Het duurt alleen een hele tijd om het script op orde te krijgen, maar we gaan 'm maken."

NieuwsFilm

meest populair