'Shang-Chi' verandert voor altijd hoe je naar Marvel-films kijkt

'Shang-Chi' verandert voor altijd hoe je naar Marvel-films kijkt

Dat belooft acteur Dave Callaham.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings kan veranderen hoe mensen naar Marvel-films kijken. Dat stelt de schrijver van de film waarin acteur Simu Liu de hoofdrol heeft.

De nieuwe Marvel-film werd tijdens de Comic-Con van 2019 aangekondigd en in september is de film dan eindelijk te zien. Voor het eerst komt er een Marvel-film met voornamelijk een Aziatische en Amerikaans-Aziatische cast. Schrijver Dave Callaham belooft ook dat de kijkers een heel nieuw perspectief krijgen op het Marvel-universum.

Heel ander perspectief
Callaham vertelde dat zijn project wat hem betreft enorm belangrijk is, en ook het perspectief van de kijker op het Marvel-universum fors kan veranderen.

"Voor Marvel-fans en fans in het algemeen, dur fik te zeggen dat de vechtscènes en de actiescènes echt anders zijn dan alles wat je tot nu toe gezien hebt in het Marvel-universum. Iedereen die eraan heeft meegewerkt is enorm trots op wat we gedaan hebben."

"Op groter niveau durf ik ook te zetten dat het een ongelofelijk belangrijke film is. Ik ben zelf Chinees-Amerikaans, dus de kans om deel te zijn van de eerste film die op dit schaalniveau Aziatisch-Amerikaanse hoofdpersonen centraal stelt, is denk ik enorm betekenisvol en belangrijk. Niet alleen voor de Aziatische fans, maar ook voor iedereen, als het aankomt op zichtbaarheid en representatie."

Concluderend: "Ik denk en hoop echt dat dit verandert hoe mensen naar deze films kijken en naar wat op ons scherm te zien kan zijn in de toekomst."

NieuwsFilm

meest populair