'Top Gun: Maverick'-regisseur over de ongelofelijke opnames

'Top Gun: Maverick'-regisseur over de ongelofelijke opnames

Regisseur Joseph Kosinski en co. gingen héél ver!

Het is alweer een tijdje geleden dat we de eerste beelden van Top Gun: Maverick kregen te zien. Deze werden echter warm onthaald. Nu laat regisseur Joseph Kosinski zich uit over zijn nieuwe film en wat we kunnen verwachten.

Er zijn al de nodige berichten langskomen over de blockbuster. Zo hebben we al veel positiefs gehoord over hoe ver Tom Cruise en co. zijn gegaan om zo'n best mogelijk resultaat te leveren. Ook maakt de film géén gebruik van green-screens maar alles is echt. Hier zegt Kosinski het volgende over.

Cameras
Zo'n jaar geleden kwam er al een artikel voorbij op FilmTotaal over de technologische doorbraak m.b.t. Maverick. Kosinski is er namelijk met zijn team in geslaagd 6K-camera's in de cockpit te plaatsen, iets wat niemand voor hen ooit eerder gedaan heeft.

Hier zegt hij nu het volgende over: ''Voor de film hebben we een nieuw soort camerasysteem ontwikkeld: de Rialto. Dankzij dit systeem kunnen we alle beelden in de cockpit van de straaljagers waarin de acteurs zitten vastleggen''.



Lang proces
Toch was dit lang niet altijd even makkelijk. Zo zegt Kosinski dat hij met alle acteurs moest trainen voor de opnames, zodat ze tijdens de razendsnelle vluchten ook eraan dachten te acteren.

''Ze zijn helemaal alleen in de lucht'' gaat de regisseur verder. ''We hadden dus een replica van de cockpit gebouwd op de grond om alles samen door te nemen, zodat ze precies wisten wanneer wat te doen en overtuigend als piloot over te komen. Soms filmden we 16 uur per dag, maar dan hadden we misschien maar iets van 40 seconden beeldmateriaal voor de film''.

Top Gun: Maverick zal dan eindelijk in november te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair