Arnold Schwarzenegger begreep 30 jaar oude 'Terminator 2' niet

Arnold Schwarzenegger begreep 30 jaar oude 'Terminator 2' niet

Ik ben toch de Terminator?

Op 1 juli 1991 - op de kop af bijna 30 jaar geleden - verscheen Terminator 2: Judgment Day in de Amerikaanse bioscopen. De film bleek een enorm succes en nog steeds wordt T2 beschouwd als het beste deel in de franchise. Hoofdrolspeler Arnold Schwarzenegger begreep in het begin echter niets van het verhaal.

Dit onthulde regisseur James Cameron (Avatar, Aliens) tegenover The Ringer. En dit had vooral te maken met het beperkte geweld van zijn personage in het vervolg op The Terminator uit 1984.

"'Ik kon zien dat er iets met hem aan de hand was. We waren maatjes op dat moment. Na Terminator reden we samen op motoren," aldus Cameron. "Hij zei: 'Jim, ik heb een groot probleem met het script.' Ik zei: 'Nou, wat is er?' En hij zei: 'Ik vermoord niemand.' Ik zei: 'Dat weet ik. Dat zullen ze nooit zien aankomen. Niemand zal het raden.'"

"Maar ik ben de Terminator!"
"Hij zei: 'Ik weet het, maar er is meer dan verrassingen. Een ander ding is dat ik niemand vermoord en ik ben de Terminator.' Dit gebeurde op een terras in Cannes en iedereen keek aandachtig toe," voegde de regisseur eraan toe.

"Ik had zoiets van, 'Laten we dit uitpraten.' Ik besprak vervolgens met hem alle redenen waarom het wel zou gaan werken. En toen zei hij alsnog: 'Ik weet het, maar iedereen weet dat ik deuren intrap en iedereen neerschiet. Dat is wat ik doe.'"

NieuwsFilm

meest populair