Het bizarre idee voor 'Gladiator 2' van Nick Cave

Het bizarre idee voor 'Gladiator 2' van Nick Cave

Gladiator 2 was behoorlijk bizar geworden als hij zijn zin had gekregen.

Zanger Nick Cave werkte enige tijd aan een scenario voor een vervolg op Gladiator 2. Zijn idee voor een nieuwe film was vrij apart, en viel ook niet helemaal lekker bij acteur Russell Crowe. Bovendien week het idee enorm af van wat de eerste film bracht.

In Gladiator volgden we Maximus Decimus Meridius, die verraden werd door de Romein Commodus. Zijn vrouw en kinderen zijn op brute wijze vermoord en Maximus wordt tot slaaf gemaakt. Uiteindelijk wordt hij als gladiator aan het werk gezet, waar hij uiteindelijk sterft in het gevecht tegen Commodus. In het vervolg van Nick Cave, zou hij terug zijn gekeerd.

Het verhaal
Cave onthulde in 2013 tijdens de WTF-podcast dat in zijn film Maximus moest vechten tegen Jezus Christus. De film had dan ook de titel Gladiator 2: Christ Killer gekregen van Cave.

Daarin verkeert Maximus aan het begin in het vagevuur, waarna hij door de Romeinse Goden weer tot leven wordt gewekt. Zij maken zich namelijk zorgen over de opkomst van het christendom en willen dat Jezus gedood wordt.

In de pogingen van Maximus om de stormachtige opkomst van de nieuwe religie tegen te gaan, moet hij uiteindelijk zelfs zijn eigen zoon doden. En opmerkelijk genoeg bleek uiteindelijk dat de wederopstanding van Maximus permanent was, waarna hij tot het einde der tijden elke oorlog moest uitvechten. In de laatste twintig minuten zouden we Maximus door de eeuwen heen gevolgd hebben, en stoppen bij de Vietnam-oorlog.

Hoe viel dat?
Cave hoorde van heel wat mensen dat de film niet heel erg goed klonk. Russell Crowe zei volgens Cave: "ik vind het niks man, hoe zit het met het einde?" Gek is 't niet, gezien de bijzonder weinig geloofwaardige invalshoek van Cave.

NieuwsFilm

meest populair