'Fear Street'-maker moest echt vechten voor alle bloederigheid

'Fear Street'-maker moest echt vechten voor alle bloederigheid

De gruwelen moesten echt in Fear Street zitten.

Schrijver en regisseur Leigh Janiak vond het enorm belangrijk dat haar drie Netflix-horrorfilms enorm bloederig zouden worden. De films zijn losjes gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van R.L. Stine.

Maar waar de boeken van Stine met name gericht zijn op tieners, is dat in het geval van de Netflix-films minder het geval. Het is een wat volwassenere versie van de boeken, die zich afspelen in het fictieve stadje Shadyside, Ohio.

Heel wat bloederigheid
De eerste film was afgelopen vrijdag al te zien op Netflix. Daarin zagen we dat een groepje tieners per ongeluk een oeroud kwaad blootleggen dat verantwoordelijk is voor een reeks gruwelmoorden. En dus moeten ze snel op zoek naar een manier om daar een einde aan te maken.

Janiak vertelde tijdens een interview met IndieWire dat de drie films vol bloed moesten zitten wat haar betreft. Ze vertelde:

"Meteen dacht ik: dit moeten R-Rated slasher-films worden. Ik dacht aan de tijd dat ik 10 en 11 was en naar de videotheek sloop en daar dingen huurde die niet pasten bij mijn leeftijd, denk aan Child's Play en A Nightmare on Elm Street," aldus Janiak.

"Dat was voor mij heel belangrijk. Tegen de tijd dat we de tweede film opnamen, was ik echt moe. Enorm moe. Maar elke keer dat we bezig waren met de opnames van een moord of een aanval, zei ik alleen maar: 'Meer bloed, meer bloed, laten we dit verdorie regelen!' Er was geen onderhandelen meer aan. Ik wilde alleen maar meer, meer."

NieuwsFilm

meest populair