Loki heeft 'Avengers: Infinity War' mogelijk overleefd en dit is hoe

Loki heeft 'Avengers: Infinity War' mogelijk overleefd en dit is hoe

Maar lees alleen verder op eigen risico vanwege spoilers.

Wat nou als Loki de gebeurtenissen in Avengers: Infinity War toch overleefd heeft? De nieuwste aflevering van Loki laat zien dat er iets mogelijk was, dankzij het verhaal van Classic Loki.

Hoe dat zit vertellen we je in dit artikel. Maar: lees 't alleen als je de aflevering al gezien hebt, want het is een amusant verhaal!

Hoe het kan
In de aflevering leren we van een drietal Loki's hoe ze terecht kwamen in The Void. Classic Loki heeft een verhaal dat terug te leiden valt tot Avengers: Infinity War.

Het gaat dan om het moment waarop Thanos en zijn manschappen het schip van Asgard overvallen, op zoek naar de Tesseract. Loki, die vrede heeft met zijn broer, besluit zijn magie te gebruiken om te proberen Thanos neer te steken.

De Classic Loki deed dat echter niet zoals 'onze' Loki dat gedaan lijkt te hebben.

"Ik projecteerde zo'n realistische versie van mijzelf, dat zelfs de Mad Titan het geloofde", legt hij uit. "En daarna verstopte ik mij als levenloos puin".

Iedereen, en dus ook Thor, geloofde dat hij dood was. Hij leefde daarop "lange, lange tijd" alleen op een afgelegen planeet. Toen hij te eenzaam werd, besloot hij Thor te gaan zoeken en de planeet te verlaten. Maar op dat moment pikte de TVA hem op.

Dat suggereert dat ook 'onze' Loki zo'n truc uitgehaald kan hebben op Thanos. Het overleven van Infinity War was immers niet het Nexus-event van Classic Loki. Pas op het moment dat hij de afgelegen wereld wilde verlaten, was dat het geval. Dus wie weet is het alleen leven op die afgelegen planeet wel het lot van de 'god of mischief'.

NieuwsFilm

meest populair