'Loki' lijkt een van de meest machtige entiteiten van het Marvel-universum getoond te hebben

'Loki' lijkt een van de meest machtige entiteiten van het Marvel-universum getoond te hebben

Is dit stiekem The Living Tribunal?

De op een na laatste aflevering van de serie Loki is sinds woensdag te zien op streamingdienst Disney+. En die zit vol met onthullingen en easter eggs. Vandaag vertellen we je over de easter egg die lijkt te verwijzen naar een van de machtigste entiteiten van de Marvel Comics.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

De aflevering speelt zich af in een dimensie genaamd The Void, die zich volgens Judge Renslayer aan het einde van de tijd afspeelt. We zien Sylvie, Mobius en verschillende Loki's samenwerken om het grote schaduwbeest Alioth te verslaan. Dat in een landschap vol overblijfselen van andere tijdlijnen.

The Living Tribunal
Het heeft er alle schijn van dat in de nieuwe aflevering The Living Tribunal te zien is. Dat is in de comics een van de meest machtige entiteiten van de Marvel Comics.

In de comics is het een soort rechter, een entiteit die de kosmische balans bewaakt. En ingrijpt, bijvoorbeeld als een realiteit te machtig wordt of de balans tussen goed en kwaad verstoord raakt. In de comics zien we het als een driekoppig wezen, waarbij elk hoofd een van de persoonlijkheden vertegenwoordigt. Het voorste gezicht staat voor rechtvaardigheid, het bedekte gezicht is noodzaak en het gedeeltelijk bedekte gezicht rechtvaardige wraak.

De resten?
In aflevering 5 zien we mogelijk een blik op de overblijfselen van een standbeeld van The Living Tribunal. We zien de deels bedekte en onbedekte hoofden duidelijk:


Bekijk de afbeelding

De TVA claimt in de serie ontstaan te zijn na een oorlog in het multiversum. Wellicht was die oorlog er echt, en greep The Living Tribunal in. Wellicht dat de TVA de entiteit verwoestte om te zorgen dat dit niet langer mogelijk zou zijn. En wellicht dat Mordo (in Doctor Strange) om die reden de staf van de Tribunal kon bemachtigen?

NieuwsFilm

meest populair