'Black Widow'-regisseuse wil meer vrouwen zien bij Marvel

'Black Widow'-regisseuse wil meer vrouwen zien bij Marvel

Cate Shortland laat zich erover uit.

Black Widow doet het tot nu toe erg goed en is ook wel een speciaal project. Niet alleen is het een van de eerste keren dat een superheldin een solo-film krijgt, het is eveneens de eerste film in het MCU die volledig is geregisseerd door een vrouw. Regisseuse Cate Shorland denkt dat hier nu wel verandering in komt.

De regisseuse ziet hierin namelijk ook een kans voor ander vrouwelijk talent om nu aan de slag te kunnen bij Marvel. Zo zegt Shortland: ''Ik denk dat vrouwen nu in moeten grijpen, om de deur open te trappen voor andere vrouwen. Als wij namelijk geen actie ondernemen, zal er niet veel gebeuren''.

Andere situaties
Hetzelfde geldt volgens Shortland voor niet-witte mensen. Zo gaat ze verder: ''We staan dan misschien voor andere uitdagingen, ik vind het wel belangrijk dat er een ruimte gecreëerd wordt waar we gebruik van kunnen maken. Deze moeten we opstellen voor andere mensen''.

Wel laat Shortland weten dat ze er niet alleen voor staat. Zo komt de verandering eveneens van bovenaf. Marvel-baas Kevin Feige en executive vice president van filmproductie Victoria Alonso dragen ook hun steentje bij.

''Van wat ik zo zie denk ik dat Victoria zich erg inzet om meer vrouwen bij Marvel te betrekken'' vervolgt Shortland. ''Ook Kevin zorgt voor verandering. Hij wil graag verschillende stemmen aan het woord laten komen''.

Chloé Zhao en Nia DaCosta zullen sowieso al volgen in de voetsporen van Shortland. Zij zullen zich namelijk ontfermen over de films The Eternals en The Marvels.

NieuwsFilm

meest populair