Quentin Tarantino knipte zijn favoriete scene uit 'Once Upon a Time in Hollywood'

Quentin Tarantino knipte zijn favoriete scene uit 'Once Upon a Time in Hollywood'

De regisseur laat zich er nu over uit.

Quentin Tarantino wist hoge ogen te gooien met zijn laatste film, Once Upon a Time in Hollwyood. De film duurt zo'n 160 minuten, maar volgens de regisseur zelf heeft hij héél wat scenes eruit moeten halen, waaronder zelfs zijn favoriete scene.

Margot Robbie, die een belangrijke rol in de film speelt, liet al eerder weten dat er een 20 uur lange versie van de film bestaat. Natuurlijk moest er dus héél wat geknipt worden, waaronder de favoriete scene van Tarantino zelf.

De scene
Het gaat hier om een emotioneel telefoongesprek tussen Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en het kindsterretje Trudi Fraser (Julia Butters). Naar verluidt zorgde de scene er keer op keer weer op dat de jonge Julia in tranen uitbarstte, maar ook DiCaprio en Tarantino zelf hielden het niet droog.

Zo zegt de regisseur: ''Het was veruit mijn favoriete scene. Het idee dat deze dan ook niet in de film zou zitten, was ondenkbaar. Maar helaas is het echter niet ongewoon dat goede scenes uit films worden geknipt...''

Waarom
De reden hiervoor? Het zou niet zo heel goed passen in het geheel van de film. Zo gaat Tarantino verder: ''Je moet een bepaalde lijn volgen, en alles wat daarbuiten valt, hoe goed dat ook is, moet weg... De scene was perfect, maar eenmaal toen we de film in elkaar aan het zetten waren, kwamen we erachter dat het gewoon niet meer tot recht kwam in het verhaal.''

Filmproducent David Heyman liet al eerder weten dat de scene zó verschrikkelijk goed was, dat als deze de film wel had gehaald, Butters dan zeker een Oscarnominatie had gekregen.

Het telefoongesprek is wel deel van Tarantino's romanadaptatie van Once Upon a Time in Hollywood en wie weet krijgen we ooit nog wel zijn director's cut te zien.

NieuwsFilm

meest populair