Ilse Warringa (juf Ank) over serieuze boodschap in 'Luizenmoeder - De Film'

Ilse Warringa (juf Ank) over serieuze boodschap in 'Luizenmoeder - De Film'

De film bestaat dus niet alleen maar uit grappen.

Eind deze maand komt Luizenmoeder - De Film uit in de bioscoop. Ilse Warringa, die terugkeert als juf Ank en daarnaast ook nog eens de film regisseerde en het scenario schreef, geeft aan dat er ruimte is voor zowel grappen als een serieuze boodschap.

Tegenover Volkskrant Magazine zei Warringa het volgende: "Alles waarover ik me druk maak en wat ik gezegd wil hebben, zit in deze film. En de kern daarvan is het belang van goed onderwijs."

Presteren, presteren, presteren
Warringa is van mening dat de schooltijd te veel om presteren draait: "Minister Arie Slob geeft nu alweer miljarden uit aan externe bureaus om de leerachterstanden weg te werken, terwijl ik denk: leren is belangrijk, maar leren samenleven ook. Hoe ga je met elkaar om? Hoe maak je echt contact? Hoe maak je ruzie, hoe los je conflicten op? Hoe zeg je sorry? Dat zijn essentiële dingen die in ieder klaslokaal gebeuren, en als je een goede docent bent, speel je daarop in."

Hier stond ze ook bij stil tijdens de opvoeding van haar eigen kinderen: "Doen ze niet gemeen naar anderen? Op dat hele leren ben ik nooit zo gefocust geweest. Het gaat om een goede sfeer in de klas, pas dan kunnen álle kinderen floreren. Maar om me heen zie ik vooral veel ouders die hun kinderen op bijles doen omdat ze havo-advies hebben. Terwijl havo-advies al bovengemiddeld is!"

Luizenmoeder - De Film draait vanaf 28 juli in de Nederlandse bioscopen. Hieronder vind je de trailer.



NieuwsFilm

meest populair