Eddie Redmayne (Fantastic Beasts) kruipt in de huid van wereldberoemde klokkenluider in 'Analyctica'

De met een Oscar bekroonde acteur gaat Christopher Wylie spelen.

Wouter Drummen 12 juli 2021 14:00 in Algemeen
Eddie Redmayne, o.a. bekend van The Theory of Everything en The Danish Girl, lijkt weer een nieuwe hoofdrol gescoord te hebben. Het gaat hier om de film Analyctica van de Russo's broers.

Er is tot nu toe nog maar weinig bekend over de film zelf. Het lijkt erop Redmayne de Canadese dataconsultant en onderzoeker Christopher Wylie zal spelen. Hij werkte eerder bij Cambridge Analytica, een politiek adviesbureau onder leiding van Alexander Nix.

Schandaal
Wylie bracht Cambrigde Analyitca bijna eigenhandig naar de grond, toen hij in 2018 een groot datalekschandaal naar buiten bracht. Het bedrijf had namelijk bewust meegewerkt aan illegale manipulatie van de gegevens van bijna 90 miljoen Facebook-gebruikers ten behoeve van de Trump-campagne in 2016.

Dit zorgde wereldwijd natuurlijk voor gigantisch veel kritiek. Cambridge Analytica verloor zijn klandizie en vroeg, evenals moederbedrijf SCL Group, faillissement aan.

Crew
Het script werd verzorgd door Avengers: Endgame schrijvers Chirstopher Markus en Stephen McFeely. De broertjes Russo, Anthony en Joe, zullen met hun eigen studio, AGBO Films, de productie van de film verzorgen.

De met een Oscar bekroonde Peter Farrelly, o.a. bekend van Green Book, wordt genoemd als regisseur, maar dit moet nog bevestigd worden.

NieuwsFilm