The Theory of Everything

The Theory of Everything (2014)

His mind changed our world. Her love changed his.

Biopic over het huwelijk tussen de briljante Stephen Hawking en zijn eerste vrouw Jane.
play

7,3 details

  • 123 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
123 Min Verenigd Koninkrijk

Het verhaal van de wereldberoemde natuurkundige Stephen Hawking. The Theory of Everything concentreert zich op Hawkings vroege jaren op de Universiteit van Cambridge, waar hij verliefd wordt op de arts-studente Jane. Hij trouwt met haar, maar niet veel later wordt bij hem ALS, een ongeneeslijke spierziekte, gediagnosticeerd.

Regie
James Marsh
Cast
David Thewlis, Guy Oliver-Watts, Emily Watson, Simon McBurney, Thomas Morrison, Eddie Redmayne, Felicity Jones, Harry Lloyd, Alice Orr-Ewing, Michael Marcus, Tom Prior, Sophie Perry, Finlay Wright-Stephens, Gruffudd Glyn, Paul Longley.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 121.201.940
Release
26.11.2014
Release NL
15.01.2015
Release DVD
02.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: James Marsh | Cast: Eddie Redmayne (Stephen Hawking), Felicity Jones (Jane Hawking), Charlie Cox (Jonathan Hellyer Jones), Emily Watson (Beryl Wilde), David Thewlis (Dennis Sciama), e.a.| Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2014

The Theory of Everything over het leven van Stephen Hawking neemt het in dit awardseizoen op tegen een andere biopic, The Imitation Game over het leven van Alan Turing. Beide mannen behoren tot de belangrijkste intellectuelen van de twintigste eeuw en hadden moeilijke obstakels te overwinnen. Bij Hawking gooide het leven misschien wel op de wreedste manier roet in het eten door zijn briljante brein min of meer op te sluiten in een lichaam dat niet meer meewerkt.

Wanneer we Hawking ontmoeten in The Theory of Everything, is hij een nerdy twintiger met een verbazingwekkende intelligentie. Hij ontmoet de vrolijke Jane tijdens een Cambridge studentenfeestje en de vonk slaat over. Maar hun idylle is van korte duur, wanneer Stephen problemen krijgt met zijn motoriek en zich laat onderzoeken. Hij heeft de ziekte ALS, die de zenuwcellen aantast totdat het lichaam helemaal is verlamd. De doktoren geven hem hooguit twee jaar. Maar Jane houdt van hem en is bereid alles wat op hun pad komt, samen aan te gaan. Dat blijkt heel wat want Stephen blijft wonder boven wonder leven. De hobbels op de weg blijken moeilijk voor Jane, vooral wanneer ze een andere man ontmoet tot wie ze zich aangetrokken voelt.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

The Theory of Everything Nieuwsberichten