'Army of the Dead': Hoe kiest Zeus nou eigenlijk wie hij een Alpha maakt?

'Army of the Dead': Hoe kiest Zeus nou eigenlijk wie hij een Alpha maakt?

Daar blijkt wel een bewust proces achter schuil te gaan.

In Netflix-film Army of the Dead maakt Zeus heel wat zombies. Dat doet hij door mensen te bijten, die dan veranderen in een Alpha-zombie. Als een Alpha-zombie iemand bijt, wordt dat een 'shambler', eentje die niet slim is en niet kan nadenken.

Alpha-zombies worden heel serieus gekozen door Zeus, die dat dus niet zomaar doet. Maar wat is dan de standaard die hij hanteert? Hoe maakt hij die keuze? Precies daarover vertelde regisseur Zack Snyder recent in een boek gerelateerd aan de film.

Zombies maken
Er zijn rond de 500 Alpha-zombies in Las Vegas in de film. Zack Snyder legde in het boek Army of the Dead: A Film by Zack Snyder: The Making of the Film van Peter Aperlo uit hoe Zeus tot zijn keuze komt.

"Afhankelijk van je belang, je fysiek en of je een goede kandidaat bent, is de kans groter dat Zeus je selecteert dan wanneer je willekeurig gepakt wordt," begon Snyder.

"Zeus doet dat heel zorgvuldig. Hij verandert echt niet iedereen in een Alpha, dat is echt een bewuste keuze. Het is een beetje alsof je lid wordt van een club."

Nou, daarom dat er dus ook maar 500 mensen veranderd werden in een Alpha-zombie door Zeus en er dus niet al te veel Alpha's waren.

NieuwsFilm

meest populair