Nicolas Cage: "Geen blockbusters meer voor mij"

Het lijkt erop dat we 'Ghost Rider 3' en een 'Face/Off'-sequel terugkeer wel kunnen vergeten.

Nicolas Cage was in de jaren negentig een van dé grootste acteurs. Niet alleen won hij een Oscar voor zijn rol in Leaving Las Vegas, hij was ook te zien in cultfilms zoals The Rock en Face/Off. Grote films zal hij echter niet meer maken.

Dit laat de acteur nu zelf weten. Zijn nieuwe indie-project, Pig, deed de acteur nadenken of hij überhaupt ooit nog eens terugkeert naar het blockbuster-universum. Nu lijkt hij zijn keuze gemaakt te hebben.

Reactie
Tijdens een recent interview liet de 57-jarige acteur zich erover uit: ''Ik heb het gevoel dat ik in mijn eigen wildernis zit, ver weg van het kleine stadje dat Hollywood is en ik vind dat eerlijk gezegd wel fijn. Ik weet dan ook niet of ik ooit nog een Disneyfilm wil maken. Dat is namelijk een totaal andere omgeving, waar ook veel angst heerst''.

Cage blikte terug op de periode dat hij aan de lopende band bezig was, zoals met diverse Jerry Bruckheimer-producties: ''Begrijp me niet verkeerd, er waren genoeg leuke momenten, maar je staat ook enorm onder druk''.

''Alles moet altijd exact volgens de planning verlopen. Bij onafhankelijke producties heb je juist meer vrijheid om te experimenteren. Je krijgt gewoon wat meer zuurstof en ruimte. Het is een fijnere manier van werken''.

NieuwsFilm

meest populair