Waarom eten de monsters van 'A Quiet Place' mensen niet op?

Waarom eten de monsters van 'A Quiet Place' mensen niet op?

Daar is een duidelijke verklaring voor.

In A Quiet Place maken de monsters elk mens dat geluid maakt dood. Maar ze eten de mensen niet op. Ze slaan toe, zonder medeleven, en laten hun slachtoffers vervolgens liggen zonder iets met de lichamen te doen.

Dat is een actie die indruist tegen het hele principe van prooidieren en roofdieren, waarbij die laatsten hun slachtoffers opeten. Maar precies dit idee onthult een belangrijke waarheid over de buitenaardse wezens.

Opvallende aliens
The Quiet Place speelt zich af in een wereld waarin er plotseling buitenaardse wezens aankomen op Aarde. Ze zijn blind en jagen op geluid. De overgebleven mensen moeten in een wereld van stilte leven.

In die realiteit ontmoeten we de familie Abbott, die langzaamaan over twee films, de mysteries lijken te ontrafelen over de bizarre monsters. Het belangrijkste is dat de feedback van het gehoorapparaat van dochter Raegan de monsters pijn doet en hun kwetsbaarheden blootlegt.

Precies dat kunnen ze gebruiken om de monsters te doden. De wezens zijn namelijk ultragevoelig voor geluid. Ze hebben gigantische en volledig blootliggende oorkanalen en daardoor is geluid als marteling voor ze.

Dat laat ook meteen zien waarom ze zich niet druk maken om de mensen die ze gedood hebben. Ze willen gewoon dat de bron van geluid stopt. Dat zien we meermaals in de films die tot nu toe uitgebracht zijn, want daarin laten de beesten hun slachtoffers altijd liggen.

NieuwsFilm

meest populair