Featured

Waarom eten de monsters van 'A Quiet Place' mensen niet op?

Daar is een duidelijke verklaring voor.

door Jim Pedd om 06:28 in Featured
In A Quiet Place maken de monsters elk mens dat geluid maakt dood. Maar ze eten de mensen niet op. Ze slaan toe, zonder medeleven, en laten hun slachtoffers vervolgens liggen zonder iets met de lichamen te doen.

Dat is een actie die indruist tegen het hele principe van prooidieren en roofdieren, waarbij die laatsten hun slachtoffers opeten. Maar precies dit idee onthult een belangrijke waarheid over de buitenaardse wezens.

Opvallende aliens
The Quiet Place speelt zich af in een wereld waarin er plotseling buitenaardse wezens aankomen op Aarde. Ze zijn blind en jagen op geluid. De overgebleven mensen moeten in een wereld van stilte leven.

In die realiteit ontmoeten we de familie Abbott, die langzaamaan over twee films, de mysteries lijken te ontrafelen over de bizarre monsters. Het belangrijkste is dat de feedback van het gehoorapparaat van dochter Raegan de monsters pijn doet en hun kwetsbaarheden blootlegt.

Precies dat kunnen ze gebruiken om de monsters te doden. De wezens zijn namelijk ultragevoelig voor geluid. Ze hebben gigantische en volledig blootliggende oorkanalen en daardoor is geluid als marteling voor ze.

Dat laat ook meteen zien waarom ze zich niet druk maken om de mensen die ze gedood hebben. Ze willen gewoon dat de bron van geluid stopt. Dat zien we meermaals in de films die tot nu toe uitgebracht zijn, want daarin laten de beesten hun slachtoffers altijd liggen.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Dus ...De titel A quiet place slaat eigenlijk op de monsters; die arme zielen zoeken een lekker stil plekje omdat ze supergevoelig voor elk miniscuul geluidje zijn.... ze lijken wat dat beteft een beetje op mijn buren.
Kben dan wel benieuwd hoe ze die impact van de astroide waar ze mee zijn gekomen overleefd hebben , die schijnen namelijk "nogal" luidruchtig te zijn.
Offff....eten ze mensen niet op om de film PG13 te houden , zodat er meer geld in het laatje komt ten koste van de horror uit deze horror film? (Dus net als dat zombies tegenwoordig maar 1 hap uit iemand nemen ipv ze helemaal op te vreten)
Ik snap nog steeds niet dat er geen PG13 cut en Rated R cut van horror films gemaakt worden die allebei in de bios gedraaid kunnen worden.
Draai b.v. de hele dag de pg13 cut en en 1 voorstelling per dag of desnoods per week, de rated R cut (met streamen en blu ray spelers kan je een parental control funktie gebruiken) ; iedereen blij.
Desnoods maak je de tickets voor de rated R versie wat duurder; ik betaal iig liever 3 euro meer voor gore dan voor 3D.

Sand

Avatar

En de vraag is: Wat eten ze dan???
planten? denk het niet aan hun tanden te zien zijn het carnivoren Smiley face... kippen? aangezien ze niet kunnen zien zouden ze toch alles moeten 'proeven' wat er geluid maakt en vlees aanzit?
of leven ze gewoon van de liefde?
Nu heb ik meer vragen na dit bericht dan ervoor :p

Chris23

Avatar

^Ze zijn geloof ik helemaal verzot op kaviaar en een goed glas wijn Smiley face
En die tanden zijn eigelijk net als ons stuitje een nutteloos overblijfsel van evolutie.
Als je in de film zelf niet goed de fantasy regels duidelijk maakt kan je het later met smoesjes alleen maar erger maken en meer vragen op roepen inderdaad.

Master Of Films

Avatar

@Chris23, helemaal eens met jouw mening/recensie -> hier dus
Idd een tegenvaller. Eigenlijk een onnodige sequel.
Maar ik vond wel zeggen dat Millicent Simmonds echt goed is. Deze meid verdient wel alle lof. Smiley face

Chris23

Avatar

ja, ik heb me meer vermaakt met Tomorrow War eigelijk. (op de guilt trip scenes van die dochter (die wel goed acteerde, dat wel) na dan)

Master Of Films

Avatar

Cillian Murphy is trouwens ook een zeer goeie actuer. Met Millicent had hij een goeie samenspel. Helaas is het de scenario dat steken laat vallen, waardoor A Quiet Place Part II helemaal niet nodig is. Deel 1 staat als een huis. Deel 2 had een een andere familie dan de Abbotts kunnen belichten. Wellicht die van Cillian Murphy. Gewoon een andere perspectief. Dag 1 had ik niet willen weten. Who cares waar ze vandaan komen. In Alien en Aliens werd dat ook niet uitgelegd, terwijl deze films meesterwerken zijn. Sommige dingen hoef je niet te weten. Laat dat aan je eigen fantasie over ipv alles voorkauwen en je handje vast te houden.

Bigds9fan

Avatar

Ze eten gezond en mensen zitten vol allerlei rommel en velen zijn ook nog eens alleen maar vet.

Geen goed dieet.

NieuwsFilm

meest populair