Algemeen

'Space Jam'-fans zijn kritisch over ontbreken van dit personage in 'A New Legacy'

Niet iedereen is blij met de zelfcensuur van Warner Bros.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Het is niet duidelijk wie precies alle cameo's bedacht die we in Space Jam: A New Legacy kunnen zien. Naast hoofdrolspeler LeBron James, zit de film vol met cameo's van bekenden en mediafiguren.

Daar zaten heel wat opmerkelijke momenten tussen. Zo zagen we de seksueel onderdrukte nonnen voorbij komen uit The Devils uit 1971. En kwamen de Droogs - die vrouwen verkrachtten en vermoordden - in A Clockwork Orange ook voorbij.

Forse kritiek
Fans zijn nu behoorlijk kritisch op precies die keuzes. Want naast al die bekende figuren, spelen ook de Looney Tunes een grote rol in de film. En iemand die ontbreekt is Pepé le Pew, die volgens Warner Bros. mogelijk gezien zou kunnen worden als een racistisch personage.

Daar reageren fans dan ook op, die vinden dat er heel wat minder opmerkelijke keuzes gemaakt hadden kunnen en mogen worden:Space Jam: A New Legacy is een bijzonder experiment, dat amusant is om te kijken, maar ook heel erg overkomt als een advertentie voor alle verschillende films en series die Warner Bros. gemaakt heeft de afgelopen jaren.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Eén van de meest belachelijke keuzes van Disney. We maken volgende generaties alleen maar dommer. We nemen ze blijkbaar niet serieus genoeg door te denken dat ze niet kunnen inschatten wanneer een karakter eigenschappen heeft die niet nastreefbaar horen te zijn. Dieptriest.

Edit: geen Disney productie uiteraard.
Inhoudelijk blijft het argument natuurlijk staan als een huis; deze manier van cancellen is een belediging voor iedereen die in staat is zijn hersenen te activeren.

Ang3l

Avatar

Wat heeft Disney er mee te maken?

Maac

Avatar

Niets, ik was een artikel over Disney aan het lezen en aan het reageren op dit artikel. My bad.

Master Of Films

Avatar

Wow, een van de weinige keren dat mensen op Twitter terecht op wijzen dat Warner en deze Woke Jam filmmakers nogal hypocriet zijn. Een eigenschap wat de meeste SJW (waarvan Malcolm D. Lee er een van is) bezitten. But hé Droogs komen van A Clockwork Orange, dus een (WB) popculture reference. Want als Ready Player One het kan doen Smiley face

Rockstar from 1989

Avatar

Dat gezeik over Racisme en BLM begint me zo de keel uit te hangen... Pepe Le pew is een Franse vrouwenversierder dat toevallig een stinkdier is.
Dat gedoe ging ook over Speedy Gonzalez.
Dat is een razendsnelle muis die uit Mexico komt en gewoon een Mexicaans accent heeft

MWest

Avatar

@Rockstar from 1989, waar staat er iets over BLM of racisme? Moet er iets van je hart...?

RogueWon

Avatar

^In het artikel, Sjakie.

Robert Paulson

Avatar

Off topic: nieuwe jackass trailer is uit. You’re welcome ;)

Artificialis

Avatar

En iemand die ontbreekt is Pepé le Pew, die volgens Warner Bros. mogelijk gezien zou kunnen worden als een racistisch personage.

Het gaat natuurlijk niet om racisme, maar om het feit dat Pepé le Pew een vrouw tegen haar zin in probeert te verleiden (wat gevoelig ligt onder aanhangers van de #MeToo en #TimesUp sektes). De grap is natuurlijk dat Penelope onterecht door hem wordt aangezien als een stinkdier, maar eigenlijk een kat is. Het zijn dieren, het zijn tekenfilmfiguren en de hele situatie is een 'running gag'.

Bijzonder hoe het geen probleem is dat er bij de Looney Tunes ernstige mishandeling, vuurwapengeweld, martelingen, moord en andere ellende plaatsvindt. Sommige karakters proberen elkaar zelfs letterlijk op te vreten. Maar een man die een vrouw tegen haar wil in probeert te verleiden is een reden om het personage uit een film te schrappen? De filmmakers die zich schuldig maken aan deze gedachtegang zijn mentaal niet in orde.

AlanSmithee

Avatar

Rick & Morty zitten ook in de film. Blijkbaar minder erg dan Pepe

4WholeFriedChickens

Avatar

Zo zie je maar weer, zodra je met sociale justice gaat spelen, zijn er alleen maar verliezers...

Wat een blunder van WB.

NieuwsFilm

meest populair