Algemeen

Bioscopen geven Disney+ de schuld van 'Black Widow'-ineenstorting

Al na één week staat Black Widow niet meer op #1 in de Amerikaanse box office top 10.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Het tweede weekend van Black Widow is een flinke tegenvaller geworden voor de Amerikaanse bioscoopindustrie. De Marvel-film werd flink minder bezocht dan in het succesvolle premièreweekend.

Nu heeft de National Association of Theatre Owners (NATO) gereageerd via Variety. Ze geven de hybride verschijning in zowel de bioscoop als op Disney+ de schuld van de 69% minder opbrengst aan de bioscoopkassa's in het tweede weekend.

"Ondanks beweringen dat deze geïmproviseerde releasestrategie uit het pandemische tijdperk een succes is voor Disney en het gelijktijdige releasemodel, toont het aan dat een exclusieve bioscooprelease meer inkomsten betekent voor alle belanghebbenden in elke cyclus van het leven van de film," meent de NATO.

Piraterij en vragen over Disney+ succes
"Piraterij heeft ongetwijfeld de prestaties van Black Widow verder beïnvloed en zal van invloed zijn op de toekomstige prestaties op internationale markten waar de film nog moet verschijnen," aldus de organisatie.

"De vele vragen die ontstaan over Disney's beperkte release van het openingsweekend op streaming worden snel beantwoord door de teleurstellende prestaties van Black Widow. Het belangrijkste antwoord is dat gelijktijdige release een artefact uit het pandemietijdperk is en dat het samen met de pandemie moet verdwijnen," luidt het slotakkoord.

Wat vind jij? Ben jij blij met de nieuwe releasestrategie van Disney+ en ook HBO Max? Of was jij wel blij met het oude model dat een bioscoopfilm pas na zo'n drie maanden online / op schijf verschijnt?11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RogueWon

Avatar

Waarom liet Dreykov zijn dochter in leven als ie toch niks om haar bekommert? en waarom is Taskmaster de enige met zulke krachten aangezien het allemaal vanuit een chip wordt bestuurd? Dan kan hij net zo goed 80000 van zulke chips laten maken. Een en al plotgaten en onlogische momenten in de film. Ik kan een hele boekserie vullen. Hopelijk heeft mijn kritiek niet al te hoge testosteron gehalte.

Master Of Films

Avatar

^ Stel, je hebt een hoge oestrogen gehalte, maar toch flink kritiek.

Marklar

Avatar

@ RogueWon
Ik vond het nog het meest lachwekkend dat die gast uit The Handmaid's Tale op het einde als een soort McGyver een of andere miljoenenjet heeft weten te bouwen terwijl die even daarvoor alleen een gammel ding kon regelen. Zo van: ja ik heb nog wat voor je gemaakt (of geregeld) van een miljoenmiljarddollar, je weet hoe ik ben he. Alsjeblieft en have fun!

Tenenkrommend

Lurking metafan

Avatar

Beetje voorbarig om nu al het distributiemodel de schuld te geven, kunnen zoveel factoren meespelen:
- bioscopen komen nu pas weer langzaam op gang, hoe verhouden box office cijfers in dit late-Covid tijdperk zich tot voor Covid?
- hoe zijn de retentiecijfers nu vergeleken met voor Covid? Hoeveel zakt het in voor films na de 1e week? En voor blockbuster films ea topfilms specifiek?
- Was het flinke inzakken alleen bij Black Widow, of ook bij andere blockbusters/Disney films/MCU films? En hadden al deze films geen dubbel distributiemodel, of wel een dubbel distributiemodel?

Als het goed is komen er de komende maanden meerdere Disney/Marvel films uit, ook met films die dit streaming/bios model gaan gebruiken.
Dus dan merken we vanzelf wel of het komt doordat dit distributiemodel structureel de inkomsten drukt, of het naweeën zijn van de pandemie, teveel mensen niet geinteresseerd waren in Black Widow, of dat mensen moe zijn van superheldenfilms.

RogueWon

Avatar

@Marklar je hebt helemaal gelijk, mijn broeder. En wat was het nut van die gammele helikopter, moest dat humor voorstellen? Ga een eind fietsen alsjeblieft. De film is zo ongelooflijk slecht, de schrijvers en regisseur (en Feige) zouden zich moeten schamen.
@ Master of Films: prima, maar dan moet je niet moeilijk doen over kebab en noodle-terroristen

horizon

Avatar

Ah, filmtotaal.

De film was standaard Marvel werk. Nooit slecht maar meestal ook niet hoger dan een 8.

We willen natuurlijk wel Pugh terugzien in het MCU.

Civilian Supreme

Avatar

Ik was sowieso al niet van plan hier geld aan uit te geven, niet in de bios en ook niet thuis. Met een onbekende onervaren regisseur/regisseusse krijg je nooit meer dan een matige of redelijke film bij marvel. Even geduld hebben dan kijk ik m wel een keer.
Had ik al gezegd dat ik een hekel heb aan prequels.

kokosnoot

Avatar

3 maanden is wel Erg lang maar een maand is toch prima?

Verder eens met Lurking metafan.
Ik zelf heb het vermoeden dat ondanks alles Marvel toch ook een beetje over zijn hoogtepunt heen is. Misschien heb ik het helemaal mis hoor.

RogueWon

Avatar

Speciaal voor David Mills

bioshock300

Avatar

Haha ja wie gaat nog eens 20 extra dokken om die film te kunnen zien. ze zijn niet goed in hun kop met alles op disney+ te gooien! Heb hem indd de volgende dag mooi gedownload ????

NieuwsFilm

meest populair