Bioscopen geven Disney+ de schuld van 'Black Widow'-ineenstorting

Bioscopen geven Disney+ de schuld van 'Black Widow'-ineenstorting

Al na één week staat Black Widow niet meer op #1 in de Amerikaanse box office top 10.

Het tweede weekend van Black Widow is een flinke tegenvaller geworden voor de Amerikaanse bioscoopindustrie. De Marvel-film werd flink minder bezocht dan in het succesvolle premièreweekend.

Nu heeft de National Association of Theatre Owners (NATO) gereageerd via Variety. Ze geven de hybride verschijning in zowel de bioscoop als op Disney+ de schuld van de 69% minder opbrengst aan de bioscoopkassa's in het tweede weekend.

"Ondanks beweringen dat deze geïmproviseerde releasestrategie uit het pandemische tijdperk een succes is voor Disney en het gelijktijdige releasemodel, toont het aan dat een exclusieve bioscooprelease meer inkomsten betekent voor alle belanghebbenden in elke cyclus van het leven van de film," meent de NATO.

Piraterij en vragen over Disney+ succes
"Piraterij heeft ongetwijfeld de prestaties van Black Widow verder beïnvloed en zal van invloed zijn op de toekomstige prestaties op internationale markten waar de film nog moet verschijnen," aldus de organisatie.

"De vele vragen die ontstaan over Disney's beperkte release van het openingsweekend op streaming worden snel beantwoord door de teleurstellende prestaties van Black Widow. Het belangrijkste antwoord is dat gelijktijdige release een artefact uit het pandemietijdperk is en dat het samen met de pandemie moet verdwijnen," luidt het slotakkoord.

Wat vind jij? Ben jij blij met de nieuwe releasestrategie van Disney+ en ook HBO Max? Of was jij wel blij met het oude model dat een bioscoopfilm pas na zo'n drie maanden online / op schijf verschijnt?



NieuwsFilm

meest populair