'Jurassic Park III' had een bizarre scène waarin een raptor op een dirtbike reed

'Jurassic Park III' had een bizarre scène waarin een raptor op een dirtbike reed

Ja, dat lees je goed...

Jurassic Park III werd in 2001 uitgebracht. In de film zien we Sam Neills Dr. Alan Grant, die naar Isla Sorna gelokt wordt. Hij moet daar helpen bij de zoektocht naar de zoon van een zakenman, die daar al acht weken verblijft na een ongeluk bij het parasailen.

De film werd geteisterd door tegenslagen tijdens de productie. Misschien het bekendste probleem is het feit dat het geplande scenario uiteindelijk voordat de opnames van start gingen, van tafel ging. Dat betekent dat veel van de film ter plekke bedacht is zonder duidelijkheid over hoe delen in het grotere geheel pasten. De cast grapte zelfs dat de als 'wrap gift' een afgerond scenario zouden krijgen.

Geschrapte plannen
Twee ideeën werden in de maanden voor de opnames geschrapt. Een daarvan was een verhaal dat draaide rond een groep tieners die vastzitten op Isla Sorna. De ander een wel heel opvallende stunt met een raptor.

Daniel Stephen zat met storyboard artist Dave Lowery en vroeg hem naar plannen voor een van de geschrapte scènes. Daarin zouden we Eric Kirby, het kind dat vast zit op het eiland, zien die nagejaagd wordt door raptors. Dat doet hij op een dirtbike. Op een van de momenten komt een raptor terecht op een dirtbike, die hij vervolgens berijdt tot hij van een klif valt.

Het moment was extreem over the top, maar wel heel geinig om te zien:



NieuwsFilm

meest populair