Algemeen

'Black Widow' de nummer 1 meest illegaal gedownloade film

In ieder geval gedurende het 'coronatijdperk'.

door Wouter Drummen om 09:57 in Algemeen
Marvel zal waarschijnlijk niet zo heel erg blij zijn met de release van Black Widow. De film werd minder goed onthaald dan verwacht en ook de box-office is (nog) niet geweldig. Ondanks het feit dat de film sterk opende, is hij nu al ingehaald door Space Jam 2. Nu schijnt het ook dat de film veel dollars misloopt vanwege illegale downloads.

Volgens Torrent Freak is het nieuwe avontuur van Scarlett Johansson's Natasha Romanoff al héél wat keren illegaal gedownload, zo veel zelfs dat Black Widow de nummer een positie wist te bemachtigen als de meest 'gepirateerde' film.

Eerste plek
Hiermee 'verslaat' Black Widow net nog The Tomorrow War van Amazon Prime, waarin een andere Marvel-ster, namelijk Chris Pratt, de hoofdrol speelt. Ook Netflix's Gunpowder Milkshake wordt veel gedownload. De website geeft helaas wel geen specifieke cijfers vrij.

Hoewel veel studio's de afgelopen anderhalf jaar zijn overgestapt op streaming, brengt dit ook de nodige problemen met zich mee. Het feit dat Black Widow nu al te zien is op Disney+, zorgt ervoor dat de film al binnen de kortste keren in een geweldige kwaliteit online staat en gemakkelijk te bekijken is.

Het komt natuurlijk al jarenlang voor (zo was Game of Thrones de meest illegaal gedownloade serie) maar als giganten zoals Disney en Amazon in moeten leveren en winst mislopen met hun blockbusters, is de kans groot dat ze hier wat aan willen gaan doen.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Dat hebben we in het verleden al vaak genoeg gezien. Als de inkomsten tegenvallen geven ze gewoon het illegaal downloaden de schuld en ze rekenen voor iedere download de volle prijs van een bioscoopkaartje.
Het simpele gegeven dat mensen gewoon geen geld uit willen geven aan die film wordt volledig genegeerd.
Als je er al geld aan uit wilt geven kan het voor veel mensen nog steeds problematisch zijn naar de bioscoop te gaan en wie gaat er in vredesnaam 22 + 9 Euro uitgeven om dit thuis te kijken?

Ja illegaal downloaden is illegaal. En door de beschikbaarheid van de streamingdiensten zijn die ook flink minder geworden. Maar er zijn nog steeds miljoenen mensen op de wereld voor wie €20 een week eten is en de kans op sancties voor een download nul.

GreenHornet

Avatar

Ik ga toch geen cam versie downloaden ik wacht wel op de retail versie

Pronk47

Avatar

Tja het zal frees ik niet de enige blijven dit jaar denk ik.

Robbepost

Avatar

Hornetje je kunt gewoon topkwaliteit downloaden als het op streaming verschijnt. Staat ook in het artikel.

Lurking metafan

Avatar

@centr1no: ik vind 22 euro ook duur, en het is niet te vergelijken met de bioscoopervaring.

Maar zodra je met meerdere personen in een huisgezin (of met vrienden) de film kijkt, dan wordt het prijskaartje wel heel anders: in de bios ben je dan al snel over de 50 euro heen voor iedereen bij elkaar, snacks en versnaperingen niet te vergeten (die ook vrij prijzig zijn).

RogueWon

Avatar

Haha Robbepost waarom spoil je het nou Smiley face Hornet is niet zo snel
@OT: Black Widow is een barslechte film en dus begrijpelijk dat men illegaal downloadt. Ik had genoegen genomen met een middelmatige MCU formulefilm, maar zelfs dat haalt deze film niet. Wat een domper - de film heeft geen ziel, niet zijn eigen genre, en schijt op het bronmateriaal.

centr1no

Avatar

@ Lurking metafan
De meerwaarde van de bioscoop is vaak dat het een uitje is. Met meerdere mensen. Gevolgd of voorafgegaan door een etentje of een drankje.
Ik heb deze in de bioscoop gezien met een groep van 6. Het was ondanks de zeer matige film een gezellige avond.

Het principe dat je €22 bovenop je abonnement moet betalen om deze film te kunnen streamen terwijl je hem 4 maanden later op exact dezelfde manier voor alleen het abonnementsgeld kan kijken bevalt mij niet.
Ik activeer D+ misschien op het eind van het jaar weer voor een maandje en kan dan alles gewoon kijken zonder 'premium'.
Als je met meerdere mensen de kosten deelt dan wordt het per persoon natuurlijk goedkoper en beter te verantwoorden.
Maar hoeveel doen dat daadwerkelijk. Als je al abonnee bent komt het bedrag voor een heel gezin met kinderen alsnog uit 1 portemonnee. Ik neem tenminste niet aan dat je partner en kinderen laat meebetalen.

Er zijn plaatsen in de wereld waaronder de enorme markten van India en China waar deze film nog helemaal niet uit is.
Als er al wel een prima kwaliteit download beschikbaar is.......

PickleRick

Avatar

1. Het is makkelijk om illegaal downloaden de schuld te geven. Twee weken geleden was het bericht nog hoe fantastisch de opening was en het tegelijk kunnen streamen.

2. Het is de slechtste Marvel film die ik in tijden heb gezien. Ik zat geen moment in het verhaal en was enkel losse random scènes aan het kijken.

3. Als je de film online gooit op een streaming platform wordt die natuurlijk gekopieerd. Dat werk je zelf in de hand.

4. Ik ben benieuwd of de volgende Marvel films de draad wel weer kunnen oppakken. Een paar van dit soort missers en de interesse verdwijnt snel. Een keer een misser kan, maar ik denk dat ze meer terug moeten naar echte verhalen en characters die je raken. Niet alleen maar steeds absurdistischere verhalen willen proberen te vertellen en altijd grappig willen zijn. De eerdere marvel films werkten omdat de characters aansprekend waren en de mensen raakten. Maar goed, dit is een tussen film en was wellicht een moetje….

gbfan

Avatar

yup.. ik heb hem gepiraat.
in andere tijden was ik naar de bios gegaan maar helaas.
En ga geen extra geld betalen op mijn D+.
Dus als ik nou 4maand wacht of nu piraat. extra geld verdienen ze toch niet aan mij

Civilian Supreme

Avatar

Wat is het nut? Ze gaat toch dood.


R


U


KVertraging bij het reageren de laatste tijd!!!!

Master Of Films

Avatar

@Civilian Supreme ik heb ook last van vertraging bij het reageren. Heel vreemd.

NieuwsFilm

meest populair