'Black Widow' de nummer 1 meest illegaal gedownloade film

'Black Widow' de nummer 1 meest illegaal gedownloade film

In ieder geval gedurende het 'coronatijdperk'.

Marvel zal waarschijnlijk niet zo heel erg blij zijn met de release van Black Widow. De film werd minder goed onthaald dan verwacht en ook de box-office is (nog) niet geweldig. Ondanks het feit dat de film sterk opende, is hij nu al ingehaald door Space Jam 2. Nu schijnt het ook dat de film veel dollars misloopt vanwege illegale downloads.

Volgens Torrent Freak is het nieuwe avontuur van Scarlett Johansson's Natasha Romanoff al héél wat keren illegaal gedownload, zo veel zelfs dat Black Widow de nummer een positie wist te bemachtigen als de meest 'gepirateerde' film.

Eerste plek
Hiermee 'verslaat' Black Widow net nog The Tomorrow War van Amazon Prime, waarin een andere Marvel-ster, namelijk Chris Pratt, de hoofdrol speelt. Ook Netflix's Gunpowder Milkshake wordt veel gedownload. De website geeft helaas wel geen specifieke cijfers vrij.

Hoewel veel studio's de afgelopen anderhalf jaar zijn overgestapt op streaming, brengt dit ook de nodige problemen met zich mee. Het feit dat Black Widow nu al te zien is op Disney+, zorgt ervoor dat de film al binnen de kortste keren in een geweldige kwaliteit online staat en gemakkelijk te bekijken is.

Het komt natuurlijk al jarenlang voor (zo was Game of Thrones de meest illegaal gedownloade serie) maar als giganten zoals Disney en Amazon in moeten leveren en winst mislopen met hun blockbusters, is de kans groot dat ze hier wat aan willen gaan doen.

NieuwsFilm

meest populair