Nog geen groen licht voor 'Tomb Raider 2' volgens hoofdrolspeelster Alicia Vikander

Nog geen groen licht voor 'Tomb Raider 2' volgens hoofdrolspeelster Alicia Vikander

Ondanks dat eerder dit jaar een regisseur werd ingehuurd, is de toekomst nog steeds onzeker.

Aanvankelijk stond een vervolg op Tomb Raider in de startblokken om in 2020 met opnames te beginnen. Door covid ging dat feestje niet door, waarna de regisseur vertrok en de toekomst van het project onzeker bleef.

Sindsdien is de tweede Tomb Raider-film met Alicia Vikander als Lara Croft een grote flipperkast gebleken. Berichtgeving of het project nou wel of niet door zou gaan bleef zich om de zoveel maanden afwisselen. Het laatste nieuws? Volgens de actrice is er momenteel geen groen licht om alsnog van start te gaan.

Dit ondanks het feit dat filmstudio MGM begin dit jaar Misha Green inhuurde om het vervolg te schrijven en regisseren. De studio wil de lampen pas op groen zetten zodra er een script af is dat de studiobazen kan bekoren. Dat klinkt redelijk, maar is niet altijd gebruikelijk bij een vervolg op een film die goed scoorde aan de bioscoopkassa's. Zeker wanneer het om een reeds gevestigd franchise als Tomb Raider gaat.

Vikander onzeker maar optimistisch
"Voor covid was ik er zeker van dat de film er zou komen, nu is het nog enigszins onzeker", aldus Alicia Vikander. "Er is nog geen groen licht gegeven, maar het script is in de maak. Iedereen is ook enthousiast en wil Lara Croft graag weer op het witte doek brengen."

Wat Green van plan is om met het personage en diens vervolgfilm te doen, weet de actrice echter nog niet. "Het is pas recent weer ietwat van de grond gekomen, Misha Green is momenteel nog aan het schrijven. Ik kijk er naar uit om binnenkort iets ervan te kunnen lezen", besluit Vikander.

NieuwsFilm

meest populair