Algemeen

Regisseur 'Space Jam' kraakt 'A New Legacy' compleet af

Ondanks hoge verwachten blijkt tweede Space Jam voor velen een tegenvaller.

door Bram de Groot om 11:22 in Algemeen
Al jaren werd er gesproken op een vervolg op Space Jam uit 1996 van regisseur Joe Pytka en deze verscheen uiteindelijk deze maand in de bioscopen. Toch is niet iedereen blij met Space Jam: A New Legacy van Malcolm D. Lee (Soul Men).

De film werd sowieso al redelijk zwak ontvangen door de critici getuige de slechts 31 procent op Rotten Tomatoes, met een 4,80 / 10 als gemiddelde beoordeling. Nu haalt regisseur Joe Pytka ook uit naar de opvolger.

LeBron niet waardig genoeg
"Een oninteressante puinhoop" noemt Pytka de tweede film waarin LeBron James (More Than a Game) de hoofdrol speelt. Ook deze NBA-topspeler moet het ontgelden. "De waarheid is dat LeBron niet Michael is," verwijst Pytka naar het feit dat LeBron de rol zo'n beetje heeft overgenomen van de levende NBA-legende Michael Jordan.

Ook de bijrollen en de soundtrack van Space Jam: A New Legacy kunnen maar weinig goed doen bij Pytka. Ook is hij niet blij hoe Bugs Bunny wordt afgebeeld. "Dat breekt mijn hart. Hij ziet eruit als zo'n pluizige pop die je in een cadeauwinkel op een vliegveld koopt om aan je kind te nemen als je zakenreis te lang duurt."

Heb jij Space Jam: A New Legacy ondertussen al gezien? Ben jij het eens met het commentaar of heb jij je prima vermaakt met deze moderne Space Jam?5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Marklar

Avatar

hij was niet top maar buiten wat tenenkrommende scenes, met name met dat spel en de familie van LeBron, heb ik mij prima vermaakt. De Looney Tunes blijven hun charme houden en er zitten best leuke grappen in. We moeten nu ook niet doen alsof de eerste een meesterwerk is

justmikemovies

Avatar

Het leukste aan de film zijn de referenties naar andere franchises.

GoT, Casablanca, DC, etc.
En de legacy characters in het publiek als Pennywise, Mystery Inc., King Kong… probeer ze maar allemaal te vinden en te herkennen.

Master Of Films

Avatar

Ik vind dat Pytka helemaal gelijk heeft. Michael is dan ook geen acteertalent, maar de beste man heeft iets wat ik niet in LeBron ziet. Het heet charisma.

En wat heeft Pennywise en de GoT franchise toch te zoeken in een kinderfilm? Of wat dacht je van de verkrachters uit A Clockwork Orange, terwijl Pepé Le Pew niet eens mag verschijnen. Dubbele standaard ook nog eens. Maar goed. Ik ben dan ook geen kunstkenner.

Maac

Avatar

Filmtotaal "Ondanks hoge verwachten blijkt tweede Space Jam voor velen een tegenvaller."
Ik gun iedereen een eigen smaak en perspectief, maar als dit een tegenvaller is gebleken omdat je hoge verwachtingen had, ben je in mijn optiek infantiel en/of oliedom.

"Hey, kom op, wat dacht je van wat nuance?"

Sorry, maar nee. Oliedom.

Hancock

Avatar

Helaas ben ik het eens met de commentaar.

NieuwsFilm

meest populair