'The Tragedy of Macbeth' van Joel Coen met topcast later dit jaar te zien

De film met o.a. Denzel Washington en Frances McDormand zal zijn wereldpremière kennen in New York.

Normaal gesproken werken de broertjes Coen, Joel en Ethan, altijd samen. Zo maakten ze films als The Big Lebowski en No Country for Old Men. Nu doet Joel het echter eens alleen, met The Tragedy of Macbeth.

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets hebben gehoord over het project, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Frances McDormand en Denzel Washington. De film zal zijn wereldpremière beleven op het New York Film Festival, dat eind september plaatsvindt.

Wat te verwachten
Washington speelt de Schotste koning, terwijl McDormand zijn vrouw zal vertolken in de zwart-witbewerking van Shakespeare's klassieke tragedie. Het verhaal zal worden verteld door de ogen van Lady Macbeth.

Joel Coen, die sinds 1984 met McDormand is getrouwd, heeft zich laten inspireren door de Shakespeare verfilmingen met Laurence Olivier en Akira Kursawa's Throne of Blood.

Reactie
Zo zegt Joel: ''Het New York Film Festival is een plek waar ik al bijna 50 jaar naar toe ga, als toeschouwer en als filmmaker. Het is dan ook een waar voorrecht dat ik dit jaar het festival mag openen met mijn film!''



De première vindt plaats op 24 september. Hierna zal de film worden uitgebracht door de geliefde studio A24 in de bioscopen, voordat de film op Apple TV+ verschijnt.

NieuwsFilm

meest populair