Algemeen

PETA eist dat alle scenes met dieren uit 'Jackass Forever' worden geschrapt

De kans dat de heren van Jackass hier gehoor aan zullen geven is echter héél klein.

door Zilko Tarici om 11:45 in Algemeen
Jackass zou natuurlijk geen Jackass zijn zonder een beetje controverse. Dierenrechtenorganisatie PETA heeft namelijk laten weten dat ze alle gevaarlijke scenes met dieren geschrapt willen zien uit de nieuwe film Jackass Forever.

Toen PETA de trailer van afgelopen week zag, werd er kort daarna een verklaring naar buiten gebracht waarin de film werd bekritiseerd voor het 'normaliseren van dierenexploitatie'. Ook eisen ze dat Paramount Pictures alle stuntscenes met dieren schrapt uit de film. PETA-baas Ingrid Newkirk zei er het volgende over:

"De stunts in Jackass zijn gewelddadig en vulgair, maar als de acteurs zichzelf willen verwonden is dat hun eigen keuze. Als er echter dieren worden uitgebuit, lastiggevallen en verwond dan is dat mishandeling. In de Jackass Forever-trailer zien we hoe Knoxville en zijn maten een slang en stier uitdagen om hen uit te vallen, gebruiken ze een tarantula als een spelelement en laten ze een geketende beer honing eten van iemands lichaam. De makers normaliseren dierenuitbuiting en legitimeren de mensen die dieren inzetten voor filmproducties. PETA eist dat de producenten stuntscenes met dieren verwijderne uit de film."

PETA heeft natuurlijk een punt als het op dierenuitbuiting komt, maar het is nog maar de vraag of dit een strijd is die ze kunnen winnen. De Jackass-crew heeft vaker dieren in hun films en series gebruikt en het lijkt onwaarschijnlijk dat Paramount Pictures stappen zal ondernemen.

Jackass Forever draait eind oktober in de bioscopen.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair