Complete reboot van 'Paranormal Activity' is klaar

De filmreeks startte ooit in 2007.

Bram de Groot 25 July 2021 08:00 in Algemeen
Alweer in 2007 verscheen het eerste deel in de succesvolle Paranormal Activity-filmreeks die vijf vervolgen kreeg met Paranormal Activity: The Ghost Dimension uit 2015 als laatste deel. Nu komt er een reboot aan.

Volgens producent Jason Blum heeft de zevende film geen enkele connectie met de eerdere films. De opnames voor de film zitten er zelfs al op. "De film is klaar. Ja, we hebben hem al gemaakt," aldus Blum tegenover Collider.

Zesde vervolg onmogelijk
"Paramount wilde Paranormal Activity voortzetten. Ik had het waarschijnlijk met rust gelaten. Dus ze wilden ermee doorgaan, maar ik dacht dat als ze het wilden voortzetten, je... Het was klaar, er was geen manier om dat verhaal voort te zetten," voegde Blum toe.

"Dus ik heb alle betrokken creatieve mensen aangemoedigd om iets nieuws te bedenken. Veel mensen die de nieuwe Paranormal Activity gaan bekijken, waren 3 jaar oud toen de eerste Paranormal Activity uitkwam, dus ze weten niet eens van die oudere films," aldus Blum.

Paranormal Activity: 900 miljoen
De filmreeks is een enorm succes voor Blumhouse Productions en Paramount Pictures. Met een productiebudget van nog geen 30 miljoen werd er wereldwijd zo'n 900 miljoen dollar opgehaald. Het eerste deel zou slechts 15.000 dollar hebben gekost, maar noteerde een fraaie $193 miljoen aan de mondiale bioscoopkassa's.

De nieuwe Paranormal Activity moet nog dit jaar op Paramount+ verschijnen en mogelijk in de Nederlandse bioscopen of op een andere streamingdienst.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

HarryHole

Avatar

Dit is weer zo'n voorbeeld van een film die puur is gemaakt voor de winst. En wij Nederlanders, die klaarkomen bij alles wat Amerikaans is, staan er weer massaal voor in de rij. Zelfs Blum had niks meer te melden. We moeten Hollywood echt eens gaan afstraffen en naar originele verhalen gaan kijken. Met financiële dwang kunnen hun films alleen maar beter worden.

Gigan72

Avatar

Alleen deel 1 gezien en dat was echt 3 keer niets.

Fluffer

Avatar

Een reboot van een film die amper 14 jaar oud is , hoe is het mogelijk en dat terwijl er films van 30 ,40 jaar oud zijn die schreeuwen om een remake.
Alsof degenen die toen drie jaar oud waren die films intussen niet zouden gezien hebben ,wat een onzin.

Spider-fan

Avatar

De films zijn misschien aardig als je wilt weten hoe het is om als nachtwaker te werken en continu beveiligingscamera's in de gaten te moeten houden.

NieuwsFilm

meest populair