Complete reboot van 'Paranormal Activity' is klaar

Complete reboot van 'Paranormal Activity' is klaar

De filmreeks startte ooit in 2007.

Alweer in 2007 verscheen het eerste deel in de succesvolle Paranormal Activity-filmreeks die vijf vervolgen kreeg met Paranormal Activity: The Ghost Dimension uit 2015 als laatste deel. Nu komt er een reboot aan.

Volgens producent Jason Blum heeft de zevende film geen enkele connectie met de eerdere films. De opnames voor de film zitten er zelfs al op. "De film is klaar. Ja, we hebben hem al gemaakt," aldus Blum tegenover Collider.

Zesde vervolg onmogelijk
"Paramount wilde Paranormal Activity voortzetten. Ik had het waarschijnlijk met rust gelaten. Dus ze wilden ermee doorgaan, maar ik dacht dat als ze het wilden voortzetten, je... Het was klaar, er was geen manier om dat verhaal voort te zetten," voegde Blum toe.

"Dus ik heb alle betrokken creatieve mensen aangemoedigd om iets nieuws te bedenken. Veel mensen die de nieuwe Paranormal Activity gaan bekijken, waren 3 jaar oud toen de eerste Paranormal Activity uitkwam, dus ze weten niet eens van die oudere films," aldus Blum.

Paranormal Activity: 900 miljoen
De filmreeks is een enorm succes voor Blumhouse Productions en Paramount Pictures. Met een productiebudget van nog geen 30 miljoen werd er wereldwijd zo'n 900 miljoen dollar opgehaald. Het eerste deel zou slechts 15.000 dollar hebben gekost, maar noteerde een fraaie $193 miljoen aan de mondiale bioscoopkassa's.

De nieuwe Paranormal Activity moet nog dit jaar op Paramount+ verschijnen en mogelijk in de Nederlandse bioscopen of op een andere streamingdienst.

NieuwsFilm

meest populair